We explore Virtual & Augmented Reality for learning and solving problems
In ons onderwijs leiden we de digitale makers van de toekomst op. Leerlingen maken creatieve projecten en denken kritisch na over de kansen en risico’s van technologie.
We werken met onze eigen leerlijn vol met gave leeractiviteiten voor groep 3 t/m 8, alle niveaus van de middelbare school en het mbo.
Onze lesprogramma’s combineren digitale vaardigheden, nieuwe media en technologie aan menselijke aspecten en maatschappelijke thema’s. We prikkelen de nieuwsgierigheid van leerlingen en studenten en we bieden ruimte voor eigen invulling en experimenteren.
Samen verkennen ze de mogelijkheden van nieuwe technologieën, zodat ze zelf creatieve en nieuwe toepassingen kunnen bedenken én maken. Ze leren op wat voor manieren nieuwe technologie mensen helpt en denken na over wat er in de toekomst mogelijk zou zijn.
We hebben onze eigen leerlijn ontwikkeld, vol met spannende leeractiviteiten van groep 3 t/m 8 waarin we aansluiten bij leerdoelen rond W&T en de 21e eeuwse vaardigheden. Daarnaast verzorgen we onderwijs voor alle niveaus van het vo en verschillende mbo-opleidingen.
Thema’s die aan bod kunnen komen:
Blader hieronder door een aantal voorbeeldworkshops:
Onze techlessen zijn bedoeld om de school te ontzorgen en leerkrachten en docenten ruimte te geven. We verzorgen het onderwijs volledig, er is dus geen eigen leerkracht nodig tijdens onze techlessen.
We zijn flexibel en passen ons aan naar het rooster van de school. Zo geven we tijdens een dagdeel ook regelmatig les aan 2 of 3 verschillende klassen. Net wat goed uitkomt voor jullie.
Sinds schooljaar 2019-2020. Bijgewerkt op 30-12-2022.
Onze techlessen worden altijd op maat gemaakt. We bieden lessen voor:
• groep 3 t/m 8 van de basisschool
• vo onderbouw van vmbo-k t/m gymnasium
• vo bovenbouw: informatica, kunst of techniek
• mbo studenten Mediavormgeving of Applicatieontwikkeling
1 – 80 lesuren (enkele workshop, als projectdag of projectweek, of een serie techlessen)
Studiemateriaal wordt digitaal beschikbaar gemaakt voor de leerlingen. Er zijn hier geen extra kosten aan verbonden.
We werken met een maximum van 30 deelnemers per techdocent.
Grotere groepen met meerdere docenten zijn mogelijk.
We komen langs bij jullie school of bibliotheek. In overleg kan het ook bij onze locatie in Leiden.
De school verzorgt een lokaal, Wifi en laptops, Chromebooks of tablets voor alle leerlingen. Eventueel kan ook 1 apparaat per tweetal.
Wij verzorgen alle robots, micro:bits, VR-brillen en telefoons.
Onze techdocenten hebben verschillende achtergronden.
Ze hebben altijd ruime ervaring met het werken met kinderen, bijvoorbeeld door hun opleiding of eerder werk. Daarnaast hebben zij een passie voor digitale media, die zij graag met de leerlingen willen delen. Voordat de invalkrachten bij u op school komen volgen de techdocenten onze interne opleiding, zowel voor digitale vaardigheden en didactiek als de klassenpraktijk. Al onze invalkrachten zijn in het bezit van een VOG.
Onze leerlijn is ontwikkeld door het team van het VR Learning Lab en gebaseerd op het onderzoek van Robin de Lange bij Universiteit Leiden, ervaring in de ontwikkeling van programmeercursussen en de input van talloze docenten.
Het Virtual Reality Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten en is daarmee een CRKBO geregistreerde instelling die BTW vrijgesteld onderwijs mag leveren.
Kom meer te weten over de techlessen van VR Learning Lab of boek direct door contact op te nemen.
Virtual Reality Learning Lab
PLNT Leiden
Langegracht 70
2312NV Leiden
 
Bel ons: +31 (0) 85 060 8755
Stuur een bericht via WhatsApp:
Volg Robin op Twitter:
@robindelange
Volg ons op LinkedIn:
VR Learning Lab