Workshops voor leerlingen en studenten

In ons onderwijs leiden we de digitale makers van de toekomst op. Leerlingen maken creatieve projecten en denken kritisch na over de kansen en gevaren van technologie. 

Onze lesprogramma’s combineren digitale vaardigheden, nieuwe media en technologie aan menselijke aspecten en maatschappelijke thema’sWij prikkelen de nieuwsgierigheid van leerlingen en studenten en we bieden ruimte voor eigen invulling en experimenteren. 

 

Samen verkennen ze de mogelijkheden van Virtual Reality en andere technologieën, zodat ze zelf creatieve en nieuwe toepassingen kunnen bedenken én maken. Ze leren op wat voor manieren nieuwe technologieën mensen helpen en denken na over wat er in de toekomst mogelijk zou zijn.

Hoe ziet een workshop eruit?

We bieden tien lessen(reeksen) op maat aan voor po, vo, mbo en bibliotheken:

1. Game design
2. Serious game challenge
3. Virtueel museum
4. Ontwerp een app
5. 3D ontwerpen voor VR en basis 3D printen

6. Storytelling met 360° foto’s en video’s
7. Ontmoet een robot (7+)
8. Robots en slimme apparaten
9. Wonen in de ruimte
10. Ontwerp je eigen winkel

De lengte varieert van 2 uur tot meerdere lesdagen. Jij kiest de workshop en de tijdsduur. Wij stellen dan een passend programma samen voor jouw leerlingen: een vriendelijke introductie voor de basisschool of interessante verdieping voor vo en mbo. De school zorgt voor een enthousiaste groep leerlingen en een beschikbaar lokaal, wij verzorgen de rest!

Blader hieronder door de beschikbare workshops. Vraag voor meer informatie de brochure aan.

Overzicht

Overzicht

Voor wie?

Gastlessen worden altijd op maat gemaakt voor o.a.:
• groep 6 -7-8 van de basisschool
• vo onderbouw van vmbo-k t/m gymnasium
• vo bovenbouw: informatica, kunst of techniek
• mbo studenten Mediavormgeving of Applicatieontwikkeling

Studielast

1 – 80 lesuren (enkele workshop, als projectdag of projectweek, of verspreid over langere tijd)

Studiemateriaal

Studiemateriaal wordt digitaal beschikbaar gemaakt voor de leerlingen. Er zijn hier geen extra kosten aan verbonden.

Aantal deelnemers

Maximaal 30 deelnemers per workshopdocent. Grotere groepen met meerdere docenten zijn mogelijk.

Locatie

In-school, bij jouw bibliotheek of op de locatie van het VR Learning Lab in PLNT, Langegracht 70 in Leiden

Tarieven

In de brochure vind je richtlijnen voor de tarieven die we hanteren.

Op maat

De gastlessen zijn bedoeld om de school te ontlasten. We zijn flexibel en passen ons aan naar het rooster van de school. Zo geven we tijdens een dagdeel ook regelmatig les aan 2 of 3 verschillende klassen. Net wat goed uitkomt voor jullie.

We geven de Virtual Reality gastlessen op basisscholen, middelbare scholen en mbo- en hbo-instellingen.  Onze workshops zijn voor scholen die op zoek zijn naar een uitdagend en vernieuwend programma om hun leerlingen of studenten krachtige digitale vaardigheden bij te brengen. Het programma wordt altijd op maat gemaakt.

Door wie?

Onze invalkrachten hebben verschillende achtergronden.

Ze hebben altijd ervaring met het werken met kinderen, bijvoorbeeld door hun opleiding (Pedagogische Wetenschappen, SPH etc). Daarnaast hebben zij een passie voor digitale media, die zij graag met de leerlingen willen delen. Voordat de invalkrachten bij u op school komen hebben wij ze intensief getraind, zowel in digitale vaardigheden en didactiek als de klassenpraktijk. Al onze invalkrachten zijn in het bezit van een VOG.

De programma’s voor de DigiDagen zijn ontwikkeld door het VR Learning Lab en gebaseerd op het onderzoek van Robin de Lange bij Universiteit Leiden, ervaring in de ontwikkeling van programmeercursussen en de input van talloze docenten

Het Virtual Reality Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten en is daarmee een CRKBO geregistreerde instelling die BTW vrijgesteld onderwijs mag leveren.

Virtual Reality Learning Lab

Meer weten of direct boeken?