Winactie DigiDagen

Wil jij een gratis DigiDag winnen voor op jullie school?

Misschien wilde jij als leerkracht dit altijd al eens proberen, maar was het nog lastig qua budget. Of gun je de klas van je dochter als verrassing een superleuke uitdagende dag.

Precies om dit soort redenen organiseren we een paar keer per jaar deze winactie, waarbij we een DigiDag weggeven aan een school waar we nog geen kennis mee hebben mogen maken!

 
 

Hoe werkt het?

De trekking

Wanneer je je aanmeldt kom je op de lijst voor de volgende trekking. De aankomende trekkingsdata zijn als volgt:
• 30 november 2021 • 30 maart 2022
• 30 mei 2022


Voor de trekking maken we een winnaargenerator met CoSpaces Edu of micro:bit. Platforms waar we ook samen met leerlingen mee werken.
De uitslag van de trekking is live te volgen via ons YouTube-kanaal. De winnende school wordt via e-mail op de hoogte gesteld.

Het is niet mogelijk dezelfde school meerdere malen op te geven voor één trekking. Mocht je niet gewonnen hebben mag je het uiteraard nog een keer proberen bij de volgende trekking!

Voor wie?

Iedereen mag één school nomineren voor een gratis DigiDag/ techles. Of je nu leerkracht bent, directeur, ondersteunend medewerker of ouder.
De DigiDag is voor groep 5, 6, 7 of 8 van het primair onderwijs. (Lees hier meer over onze workshops voor andere leerlingen & studenten.) De winnend school bepaalt intern welke groep de prijs krijgt. Onze techdocenten zijn vooral actief in de Randstad, maar we breiden uit naar andere regio's. Helaas kunnen we echte uithoeken van Nederland niet bedienen. Zuid-Limburg, Zeeuws Vlaanderen en noord Groningen lukken dus nog niet. \

Materialen

Wij nemen Virtual Reality brillen en telefoons mee. Ook maken leerlingen gebruiken van onze betaalde accounts voor CoSpaces Edu.

Wat we wel nog van jullie nodig hebben :
• Minimaal één laptop/Chromebook/tablet per tweetal leerlingen.
Let op: op een tablet moet eerst een app worden geinstalleerd!

• Een lokaal met wifi en digibord/beamerscherm

Wat zijn de DigiDagen en techlessen?

Onze invalkrachten verzorgen volledige DigiDagen waar leerlingen Virtual Reality games programmeren, robots maken en apps ontwerpen.

Onze lesprogramma’s zijn zorgvuldig ontworpen en vele malen getest en verbeterd. Elke dag zijn we weer onder de indruk van het enthousiasme van de leerlingen en wat ze aan het eind van de dag hebben gemaakt.

 

De lesprogramma’s van de DigiDagen zijn onderdeel van onze doorlopende leerlijn. Hierin richten we ons op de digitale vaardigheden voor de toekomst.

Leerlingen maken kennis met nieuwe technologie als Virtual Reality en robots en leren hoe ze zelf digitale makers worden. Binnen elk project bieden we ruimte voor differentiatie en helpen we leerlingen hoe ze zich kunnen blijven ontwikkelen.

 

CoSpaces World

Voor deze stichtingen hebben onze invallers een DigiDag verzorgd:

Door wie?

Onze techdocenten hebben verschillende achtergronden. Ze hebben altijd ruime ervaring met het werken met kinderen, bijvoorbeeld door hun hbo of wo opleiding. Daarnaast hebben zij een passie voor digitale media, die zij graag met de leerlingen willen delen. Voordat de techdocenten bij jullie op school komen hebben wij ze intensief getraind, zowel in digitale vaardigheden en didactiek als de klassenpraktijk. Al onze invalkrachten zijn in het bezit van een VOG.

De programma’s voor de DigiDagen & techlessen zijn ontwikkeld door het VR Learning Lab en gebaseerd op het onderzoek van Robin de Lange bij Universiteit Leiden, ervaring in de ontwikkeling van programmeercursussen en de input van talloze docenten

Het Virtual Reality Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten en is daarmee een CRKBO geregistreerde instelling die BTW vrijgesteld onderwijs mag leveren.

Virtual Reality Learning Lab