We explore Virtual & Augmented Reality for learning and solving problems
Leerkracht afwezig? Boek direct een DigiDag van het VR Learning Lab en bereid leerlingen voor op de toekomst!
Leerlingen volgen onze leerlijn Digitale Geletterdheid en werken aan de kerndoelen van het SLO.
DigiDagen zijn volledig verzorgde (inval)lesdagen voor groep 5 t/m 8.
Ben je op zoek naar structurele vervanging? Kijk dan op onze pagina over duurzame inzet.
Voor workshops op maat voor po, vo, mbo of bibliotheek is de pagina over techlessen.
Sinds schooljaar 2019-2020. Bijgewerkt op 19-04-2024. *Schatting o.b.v. ca. 25 lln per nieuwe klas.
Groep 5, 6, 7 en 8 van het primair onderwijs.
In overleg verzorgen we ook onderwijs voor groep 3 en 4. Kijk voor workshops voor vo en mbo, op deze pagina.
We proberen techdocenten beschikbaar te houden om ook verzoeken op heel korte termijn op te kunnen vangen. Dus bel gerust als je nog iemand zoekt voor morgen!
Op zoek naar langdurige vervanging? Bekijk dan onze pagina over duurzame inzet.
Het snelste is om ons te bellen of een WhatsApp berichtje te sturen op 085 0608755. Of mail ons op mail@vrlearninglab.nl
De school levert:
• minimaal een laptop/Chromebook/tablet per tweetal leerlingen.
Let op: op een tablet moet eerst een app worden geïnstalleerd!• een lokaal met wifi en digibord/beamerscherm
Leerlingen krijgen toegang tot ons online lesmateriaal. Ook leveren we alle benodigde software en VR-brillen.
We proberen met onze tarieven zo min mogelijk af te wijken van de kosten voor een reguliere invaller. De actuele tarieven zijn te vinden in onze brochure.
Vervangingsfonds: als een leerkracht op uw school ziek is, kan op de eerste ziektedag de inzet van een techdocent vergoed worden uit het Vervangingsfonds.
Btw: ons onderwijs is vrijgesteld van btw.
Ons doel met ons onderwijs om de digitale makers van de toekomst op te leiden.
Hiervoor volgen we o.a. de conceptkerndoelen die SLO in maart 2024 heeft gepubliceerd. We hebben een leerlijn voor bijna 100 uur onderwijs rond digitale geletterdheid. In onze brochure lees je meer over hoe we jullie kunnen helpen met een leerlijn en evt. een lessenserie Digitale geletterdheid.
Omdat we DigiDagen vaak op zeer korte termijn organiseren, hebben we kant-en-klare lesprogramma’s voor de eerste zes lesdagen in groep 5 t/m 8. De volgorde kan variëren.
Voeg mensen, dieren en nog veel meer toe aan je 3D wereld in CoSpaces Edu. Daarna gebruik je codeblokken om het spel interactief te maken. Aan het eind van de dag spelen jullie elkaars games met onze Virtual Reality brillen!
De leerlingen bedenken en maken puzzelopdrachten die de speler van hun game moet oplossen om uit hun zelfgebouwde escape room te ontsnappen. Logisch nadenken, creativiteit en plezier staan centraal in deze workshop.
Hoe maak je een spel dat niet te moeilijk of te makkelijk is? En lukt het de speler van jouw spel om niet in de afgrond te vallen en de vijanden te ontwijken? Leerlingen bouwen voor elkaar een spannende actiegame en testen elkaars spellen.
Tijdens deze DigiDag bedenk je code om simpele apparaten te maken met de micro:bit. Én je gebruikt de micro:bit als computerbrein van een rijdende robot.Kun jij de robot slim maken, zodat ‘ie zelfstandig door de klas kan rijden zonder te botsen?
Knutsel met de micro:bit, krokodillenbekken, papier en aluminiumfolie muziekinstrumenten, spellen en/of een alarmsysteem. Onderzoek hoe je met meerdere micro:bits en een rijdende robot een op afstand bestuurbare robot kunt maken!
Duik in de wereld van ethische en illegale hackers en ontdek hoe je je kunt beschermen tegen o.a. phishing. Leer over nepnieuws en over hoe AI daar bij gebruikt wordt. Maak voor deze ene keer je eigen digitale nepnieuwskrant met een door AI bewerkte afbeelding.
Maak een ✨gratis account✨ aan op VR Learning Lab Makers en ontdek het zelf!
De cursussen geven een indruk van de lessen waar we in de meeste groepen mee starten. Je leert een game bouwen en programmeren. En in de Hall of Fame zie je mooie games gemaakt door leerlingen en techdocenten!
Een top-initiatief. Op deze manier krijgen de kinderen toch onderwijs op een andere manier, waar ze veel van leren. De kinderen waren heel enthousiast.
Adjunct-directeur
Basisschool in Venray
De inhoud van de lessen was super en sluit goed aan op de belevingswereld van de leerlingen. Het idee om techniek in te zetten als invalonderwijs is effectief om kinderen meer bij te brengen over de technologie.
Juf
Basisschool in Zoetermeer
De techdocent was enthousiast, duidelijk naar de kinderen, liet de les vlot verlopen en was kundig wat betreft de doelen. De kinderen waren super enthousiast.
Meester
Basisschool in Zoetermeer
Heel fijn dat er alternatieven zijn die écht ergens over gaan!
Ed Ilgen, directeur
OBS De Achtsprong, Woerden
De kinderen vonden het erg interessant en hebben daadwerkelijk veel geleerd tijdens de techlessen. Dat vind ik het belangrijkst. De communicatie verloopt goed. Leuk initiatief!
Juf
Basisschool in Zoetermeer
Wij zetten ons al jaren in om programmeren in het onderwijs te stimuleren. We dragen graag een steentje bij aan deze twee grote uitdagingen en zijn daarom de DigiDagen gestart. Twee vliegen in één klap!
Wij zetten ons al jaren in om programmeren in het onderwijs te stimuleren. We dragen graag een steentje bij aan deze twee grote uitdagingen en zijn daarom de DigiDagen gestart. Twee vliegen in één klap!
Meteen een DigiDag boeken? Neem contact op of vul het aanvraagformulier in.
Onze techdocenten hebben altijd ruime ervaring met het werken met kinderen, bijvoorbeeld door hun opleiding of eerder werk. Daarnaast hebben zij een passie voor digitale media, die zij graag met de leerlingen willen delen.
Voordat de techdocenten bij jullie op school komen volgen ze eerst onze interne opleiding, waarin zowel digitale vaardigheden als didactiek, pedagogiek en de klassenpraktijk aan bod komen. Al onze techdocenten zijn in het bezit van een VOG.
Met ons kernteam zetten we ons dageljiks in om zoveel mogelijk jongeren digitaal vaardig te maken.
Alledrie volgden we de MSc. Media Technology met een mix van achtergronden in Natuurkunde, Taalwetenschap, Filosofie, AI en Literatuurwetenschap.
• Simone Lammertink verzorgt alle organisatie voor ons onderwijs voor het po & vo. Katia en Ashley ondersteunen Simone, oa bij de werving en selectie van techdocenten.
• Nadine Roos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van al ons lesmateriaal. Techdocenten Danée en Lalique ondersteunen haar daarbij.
• Robin de Lange leidt ons onderwijs voor mbo, hogescholen en universiteiten. Hij is directeur van het VR Learning Lab.
Maak kennis met het team.
Het VR Learning Lab is een kennisorganisatie, ontstaan uit het PhD-onderzoek van Robin de Lange aan de Universiteit Leiden.
We doen fundamenteel onderzoek en toegepast ontwikkelwerk met voor onderwijsprojecten. We werken oa met VR, AR & AI en zitten bovenop technologische ontwikkelingen.
Met onze techdocenten vertalen we dit naar onderwijs waar leerlingen leren om de digitale makers van de toekomst te worden.
Leerlingen maken kennis met nieuwe technologieën en ontdekken dat ze een actieve rol kunnen vervullen in de vormgeving van hun toekomst.
Onze lesprogramma’s zijn onderdeel van onze doorlopende leerlijn, waarin we kerndoelen van SLO volgen en vaak nog wat meer doen.
We combineren digitale vaardigheden, nieuwe media en technologie met menselijke aspecten en maatschappelijke thema’s. We prikkelen de nieuwsgierigheid van leerlingen en studenten en we bieden ruimte voor creatieve invulling en experimenteren.
Onze lessen zijn zorgvuldig ontworpen en vele malen getest en verbeterd.
Binnen elk project bieden we ruimte voor differentiatie en stimuleren we leerlingen zich verder te ontwikkelen.
We werken samen met de volgende invalpools:
Voor o.a. deze stichtingen hebben onze techdocenten invaldagen verzorgd:
Gelijk een aanvraag doen? Vul het aanvraagformulier in of neem contact op om direct te weten of er techdocenten beschikbaar zijn op de door jouw gewenste dag:
Vind je het belangrijk dat je kind zich goed voorbereid op een digitale wereld? Vinden ze het leuk om te programmeren, maar besteed de school hier te weinig tijd aan?
Voor individuele jongeren organiseren we af en toe Makersdagen. Maar onze focus ligt op scholen, omdat we willen dat álle leerlingen toegang hebben tot goed onderwijs in digitale vaardigheden.
Misschien eens onze workshops voorstellen aan de school?
Virtual Reality Learning Lab
PLNT Leiden
Langegracht 70
2312NV Leiden
 
Bel ons: +31 (0) 85 060 8755
Stuur een bericht via WhatsApp:
Volg Robin op Twitter:
@robindelange
Volg ons op LinkedIn:
VR Learning Lab