DigiDagen voor vervanging in het po

Leerkracht ziek? Boek direct een techdocent van het VR Learning Lab en bereid leerlingen voor op de toekomst!

We zien hoe basisscholen worstelen met het lerarentekort. Invalpools raken steeds leger, klassen worden verdeeld of soms zelfs naar huis gestuurd. Daarnaast willen ook veel scholen hun leerlingen de digitale vaardigheden van de toekomst aanbieden. 

Wij zetten ons al lang in om programmeren in het onderwijs te stimuleren. Wij dragen graag een steentje bij aan deze twee grote uitdagingen en zijn daarom de VR Learning Lab Invalpool gestart. Twee vliegen in één klap!

Digitale vaardigheden voor de toekomst

Onze techdocenten verzorgen volledige DigiDagen waar leerlingen Virtual Reality games programmeren, robots maken en apps ontwerpen.

Onze lesprogramma’s zijn zorgvuldig ontworpen en vele malen getest en verbeterd. Elke dag zijn we weer onder de indruk van het enthousiasme van de leerlingen en wat ze aan het eind van de dag hebben gemaakt.

De lesprogramma’s van de DigiDagen zijn onderdeel van onze doorlopende leerlijn. Hierin richten we ons op de digitale vaardigheden voor de toekomst.

Leerlingen maken kennis met nieuwe technologie als Virtual Reality en robots en leren hoe ze zelf digitale makers worden. Binnen elk project bieden we ruimte voor differentiatie en helpen we leerlingen hoe ze zich kunnen blijven ontwikkelen.

 

Praktische informatie

Voor wie?

Groep 5, 6, 7 en 8 van het primair onderwijs. (Lees hier meer over onze workshops voor andere leerlingen & studenten.)

Hoe boeken?

Het snelste is om ons te bellen of een WhatsApp berichtje te sturen op 085 0608755. Of mail ons op mail@vrlearninglab.nl

We proberen invaldocenten beschikbaar te houden om ook verzoeken op heel korte termijn op te kunnen vangen. Dus bel gerust als je nog iemand zoekt voor morgen!

Materialen

Leerlingen krijgen toegang tot ons online lesmateriaal. Ook leveren we alle benodigde software en VR-brillen.

De school levert:
• minimaal een laptop/Chromebook/tablet per tweetal leerlingen.
Let op: op een tablet moet eerst een app worden geinstalleerd!

• een lokaal met wifi en digibord/beamerscherm

Tarieven

We proberen met onze tarieven zo min mogelijk af te wijken van de kosten voor een reguliere invaller. Onze tarieven zijn te vinden in onze brochure.

We bieden ook aantrekkelijk geprijsde rittenkaarten aan voor een heel schooljaar. Deze kun je met een enkele school of de hele stichting aanschaffen.

Voor deze stichtingen hebben onze invallers een DigiDag verzorgd:

Vaste techles

Op verschillende scholen verzorgen we structurele techlessen. Van groep 3 t/m de bovenbouw van het vwo. Op maat en aansluitend bij verschillende leerdoelen rond W&T, mediawijsheid en digitale geletterdheid.

Winactie

Meerdere keren per jaar organiseren we een winactie waar deelnemers kans maken op een gratis DigiDag. Leerkrachten, directeuren en ouders kunnen een school hiervoor nomineren!

Door wie?

Onze techdocenten hebben verschillende achtergronden.

Ze hebben altijd ruime ervaring met het werken met kinderen, bijvoorbeeld door hun opleiding of eerder werk. Daarnaast hebben zij een passie voor digitale media, die zij graag met de leerlingen willen delen. Voordat de invalkrachten bij u op school komen volgen de techdocenten onze interne opleiding, zowel voor digitale vaardigheden en didactiek als de klassenpraktijk. Al onze invalkrachten zijn in het bezit van een VOG.

Onze leerlijn is ontwikkeld door het team van het VR Learning Lab en gebaseerd op het onderzoek van Robin de Lange bij Universiteit Leiden, ervaring in de ontwikkeling van programmeercursussen en de input van talloze docenten

Het Virtual Reality Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten en is daarmee een CRKBO geregistreerde instelling die BTW vrijgesteld onderwijs mag leveren.

Virtual Reality Learning Lab

Contact

Kom meer te weten over de techlessen van VR Learning Lab of boek direct door contact op te nemen.