Overal op de wereld wordt door innovatieve onderwijsmakers geëxperimenteerd met Virtual en Augmented Reality. Ook in Nederland en België zijn vele interessante experimenten te vinden. Deel van ons werk is om deze projecten te vinden en te bekijken wat we hieruit kunnen leren. Op welke manieren maakt het project gebruik van de meerwaarde die VR & AR kunnen bieden? Is er gebruik gemaakt van bestaande ervaringen, of is er eigen lesmateriaal gemaakt? Hoe ziet dat eruit? Wat waren de reacties van studenten? Hoe kijken de makers erop terug? Wat zouden ze wel en niet over doen?
Projecten die we interessant vinden nemen we op in de best practices in onze masterclasses, en vertellen we over in blog posts, tweets, of tijdens een bespreking of presentatie. Op die manier proberen we het veld verder te brengen en van elkaar te leren. We komen op allerlei manieren in aanraking met VR & AR experimenten. Door te googlen, wetenschappelijke literatuur te lezen, beurzen en congressen te bezoeken, blogs te volgen, teveel op Twitter en LinkedIn te vertoeven, enzovoort.

In september en oktober 2018 organiseren we twee Inspiratiedagen over Virtual Reality in het Onderwijs, in Amersfoort en Gent. Hier hebben we ook spreektijd ingeruimd voor pioniers die willen vertellen over hun experimenten, uiteraard voor een beloning. Daarnaast is er ook ruimte om zelf ontwikkelde ervaringen te demonstreren.
Hierom gaan we op iets gestructureerdere wijze op zoek naar interessante VR & AR onderwijsexperimenten! Dus:
- Ben je actief in po/vo/mbo/hbo/universiteit/beroepsonderwijs?
- Hebben jullie VR/AR/MR/xR/?? ingezet voor jullie onderwijs, op welke wijze dan ook?
- Wil je daar iets over delen? Dit kan digitaal, of tijdens een Inspiratiedag.
Vul dan onderstaand formulier in, of neem eens contact met ons op!