MASTERCLASS

VR & AR in het onderwijs

Ontdek de mogelijkheden van Virtual Reality & Augmented Reality voor jouw onderwijs en trainingen tijdens onze masterclass!

Al meer dan 200 onderwijsprofessionals gingen je voor. Vanuit po, vo, mbo, hoger onderwijs, bibliotheek en bedrijfsleven.

Terug van weggeweest

We kunnen weer fysieke masterclasses organiseren! Cursisten kunnen  elkaar ontmoeten, relevante hardware en tools uitproberen én genieten van een lekkere lunch. Uiteraard nemen we alle geldende coronamaatregelen in acht. 

Masterclass VR & AR in het onderwijs

Fysieke training

Doorleren op de VR Learning HUB

Persoonlijke begeleiding (1 uur)

Dag 2

Overzicht

Voor wie?

• Docenten po, so, vo, mbo, hbo en wo
• Learning & Development professionals
• Ontwikkelaars van (online) lesmateriaal
• Mediacoaches & trainers
• Beleidsmakers & onderwijsdirecteuren

Wij verwachten van de deelnemers een HBO denk- en werkniveau.
Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Meer dan 200 onderwijsprofessionals gingen je voor!

Studiemateriaal

Bij deelname krijg je volledige toegang tot de VR Learning HUB, ons online kennisplatform. (Hieronder meer over dit platform.)
Je ontvangt ook een eigen Virtual Reality bril voor je smartphone.

Aantal deelnemers

Per dag minimaal 4 en maximaal 18 deelnemers.

Data & tijden

Je kunt kiezen uit de volgende data:
donderdag 16 februari 2023
woensdag 5 april 2023

De masterclass start om 09:30 en eindigt om 16:45

Kosten

De kosten voor dit traject bedragen €375 per persoon.
Deze training is vrijgesteld van BTW (CRKBO)

Locatie

Virtual Reality Learning Lab PLNT, Langegracht 70 in Leiden

Catering

Café Midi verzorgt voor elke masterclass koffie, thee, water en een heerlijke lunch. Bij lekker weer lunchen we bij de daktuin van PLNT.

Iets voor jou?

Je kunt je direct inschrijven voor deze masterclass.

Ben je niet beschikbaar op de geplande data? Of wil je eerst meer weten? We houden je graag op de hoogte.

Door wie?

Virtual Reality Learning Lab is gevestigd in Leiden, en opgericht door Robin de Lange

Al meer dan zes jaar richten we ons op VR & AR voor trainingen en voor onderwijs.  Dat doen we door fundamenteel onderzoek te doen, door prototypes te bouwen, door les te geven aan Universiteit Leiden en Universiteit Tilburg en door honderden leraren, educatieve uitgevers en e-learning professionals te trainen. We bundelen onze expertise op de VR Learning HUB. En we breiden dit platform continu uit.

Inhouse Masterclass

We bieden ook masterclasses inhouse aan, bijvoorbeeld voor mbo-instellingen, hogescholen, middelbare scholen of uitgeverijen. 

 Laat ons vooral weten waar je naar op zoek bent, dan sturen we je de relevante informatie op.

VR Learning HUB

De VR Learning HUB is ons kennisplatform en internationale netwerk voor VR enthousiastelingen van over de hele wereld. 

Met de VR Learning HUB kun je online leren, ontdekken, overleggen en discussiëren over talrijke aspecten van Virtual Reality in het onderwijs. Tijdens online evenementen kun je deze kennis verdiepen, andere enthousiastelingen ontmoeten en je nog meer laten inspireren. Een krachtige combinatie! 

De VR Learning HUB is de bundeling van kennis die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd over de toepassingen van Virtual & Augmented Reality voor onderwijs en training. In ons onderzoek, tijdens de collegereeksen die we verzorgen bij de Universiteit Leiden. En tijdens onze workshops, masterclasses en lezingen voor onderwijsprofessionals. 

Online cursussen
Je vind op de VR Learning HUB een reeks multimediale cursussen om jouw skills & kennis op te bouwen. Een deel behandelen tijdens de masterclass. We kijken samen welke andere cursussen voor jou het meest relevant zijn, maar volg vooral je interesse en ontdek wat er nog meer te leren is!

Online netwerk
We nodigen je uit om samen met (oud-)cursisten en ons team gebruik te maken van ons Slack-forum voor vragen en antwoorden, discussies en inspiratie. Als cursist behoud je altijd toegang tot dit forum, want het is waardevol als cursisten hun kennis en ervaringen kunnen blijven uitwisselen.

Database met VR & AR lesmateriaal, tools en inspiratie
Ook krijg je toegang tot onze actuele en gecureerde verzameling met links naar lesmateriaal, onderzoek, inspiratie en VR en AR creatietools. 

Online events We organiseren online events rond allerlei onderwerpen die raken aan deze opleiding. Hoe zet je VR in in het zorgonderwijs, of in het speciaal onderwijs? Welke rol kan VR spelen bij leren op afstand? Hier zie je welke evenementen we in het verleden georganiseerd hebben.

Onze klanten komen onder andere van de volgende organisaties:

Inschrijven

Je kunt je direct inschrijven voor deze masterclass.

Ben je niet beschikbaar op de geplande data? Of wil je eerst meer weten? We houden je graag op de hoogte.

Wat anderen zeggen:

"Het was een zeer inspirerende masterclass. Ik heb een goed overzicht gekregen van de mogelijkheden van VR en AR in het onderwijs en er was ruimte genoeg om aan de slag te gaan met eigen ideeën en projecten."
Sonia Palha
PostDoc @ Universiteit van Amsterdam
"Leerzame masterclass met ervaren trainer waarbij het eindniveau niet vaststaat omdat de ontwikkeling doorgaat."
Bert Hulsbergen
Docent@ Aventus MBO

CPION

Het Virtual Reality Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs en is augustus 2017 voor het eerst geauditeerd op basis van de CRKBO kwaliteitsnormen opgesteld door het CPION.

Op zoek naar iets anders?

Bekijk eens onze bootcamps!

Naast deze masterclass verzorgt het VR Learning Lab bootcamps, met een programma gericht op leerkrachten in het vo, mbo en hbo, met een focus op vmbo.

Elke bootcamp is gericht op het onder de knie krijgen van digitale vaardigheden rond een thema, zoals game design, 360º-fotografie en -video’s, robots en Augmented Reality. 

We besteden aandacht aan hoe je deze nieuwe vaardigheden kunt overbrengen op jouw leerlingen in een passend lesprogramma.