Het VR Learning Lab zet zich in om jongeren en volwassenen voor te bereiden op de digitale vaardigheden die zij nodig hebben voor de toekomst. Dit doen we in het onderwijs (van basisschool tot universitair), maar ook op beurzen, events en bij bibliotheken en (educatieve) festivals!
Voor het onderwijs hebben we onze eigen leerlijn ontwikkeld en verzorgen we met een pool van techdocenten onderwijs voor jongeren van 7 – 22. Onze techdocenten werken op basisscholen, op de middelbare school en het mbo. Vaak zijn techdocenten ambitieuze studenten of zijn ze net afgestudeerd.
Aan een hele leerlijn kom je niet altijd toe, maar een korte workshop die goed in elkaar zit kan soms net zoveel teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan Ontwerp je eigen merk met AI voor MBO studenten commerciële economie. Maar ook aan een workshop rondom psychose met bijbehorende VR-ervaring voor zorgprofessionals.
Daarnaast staan we op beurzen en events met onze zelfontworpen installaties rondom AI, verzamelnaam: The Future Parade. Vooral onze AI Photobooth en de Magic Mirror zijn populair. Zo starten we onder ludieke omstandigheden met iedere doelgroep het gesprek over de (on)mogelijkheden van generatieve AI.
Het soort opdrachten wat wij uitvoeren is dus erg gevarieerd. Ook kan de doelgroep sterk uiteen lopen. Echter is er in het werk wel een rode draad in te vinden. Alle opdrachten hebben in enige vorm betrekking op onderwijs en ontwikkeling. En door te presenteren wat wij hebben ontwikkeld enthousiasmeren we mensen om aan de slag te gaan met verschillende nieuwe technologieën.
Over ons onderwijs
Veel scholen willen dat hun leerlingen digitale vaardigheden leren die belangrijk zijn voor de toekomst. Maar de techniek verandert snel en leerkrachten hebben hier zelf vaak nauwelijks scholing in gehad. Tegelijkertijd wordt de werkdruk op scholen steeds hoger, mede door het toenemende lerarentekort.
Met onze DigiDagen en techlessen proberen we een bijdrage te leveren aan de oplossing van deze problemen. We zorgen dat er mensen met kennis van digitale geletterdheid voor de klas komen, die jongeren laten kennismaken met 3D ontwerpen en programmeren. In onze nieuwe programma’s leren jongeren robots programmeren en hoe je AI kan inzetten voor conceptuele ontwerp -uitdagingen.
Over onze AI Installaties
Met onze installaties willen we men de bijzondere mogelijkheden van generatieve AI laten ervaren. Door de gebruikers meer controle en inzicht te geven in het proces, hopen we dat zij de techniek erachter íets beter leren begrijpen.
De Future Parade is een bundeling van onze mooiste interactieve AI installaties, VR demo’s, workshops en educatieve games. Deze zetten we in op scholen, maar ook op beurzen en events. Onze hosts en hostesses begeleiden de installaties zoals de AI Photobooth en de Magic Mirror om zo de doelgroep op een interactieve wijze mee te nemen in het gesprek over generatieve AI.
Hoe kun jij hierbij helpen?
Voel jij je aangetrokken tot onze missie en wil je ook helpen om Nederland kennis te laten maken met de digitale toekomst? Gaaf!
Met onze eigen leerlijn digitale geletterdheid willen we meer leerlingen bereiken. De uitdaging is dat er niet genoeg mensen zijn met de juiste opleiding hiervoor. Daarom hebben we onze eigen cursus voor techdocenten ontwikkeld. Zo kun je snel aan de slag én leer je kennis en vaardigheden om steeds comfortabeler voor een groep leerlingen te staan. Je leert de basis van programmeren en ontwerpen en je leert de software waar we mee werken van binnen en buiten kennen. Daarnaast werk je aan de ontwikkeling van je didactische en pedagogische vaardigheden.
Voor beurzen en events zijn die didactische en pedagogische vaardigheden minder aan de orde, maar jezelf kunnen presenteren en ideeën enthousiast overdragen is weer des te belangrijker.
Voor wie?
We zoeken mensen met een zelfstandige en flexibele werkhouding en minimaal hbo/wo denk- en werkniveau. Je voelt je comfortabel in spreken voor groepen. Je kan je publiek, van jong tot oud, goed meekrijgen in jouw verhaal. Verder beschik je over een goede dosis lef en creativiteit, geen dag is namelijk hetzelfde bij ons!
Ervaring in het onderwijs met onze doelgroep in een pré. Denk dus aan de volgende profielen:
- studenten met ervaring in huiswerkbegeleiding of examentraining geven
- docenten vo in opleiding die onderwijservaring willen opdoen
- creatieve zelfstandigen
Maar een heel andere achtergrond kan ook. Voor ons onderwijs vinden we het belangrijk dat je:
- affiniteit hebt met kinderen tussen de 8 en 15 jaar oud
- ervaring hebt met (groepen) kinderen
Voor het begeleiden van workshops en installaties is het daarnaast fijn als je: - nooit uitgeleerd bent
- niet bang bent voor een uitdaging
- handigheid hebt met techniek
- beschikt over een rijbewijs (eigen vervoer is een pré)
Hoe werkt het?
- Klik onderaan de pagina op de knop om extra informatie op te vragen
- Je ontvangt een presentatie per mail. Deze is nu nog specifiek gericht op techdocent omdat de profielen ‘workshopleider’ en AI host(ess) redelijk nieuw zijn.
- Hierin leggen we uit hoe de het werk als techdocent eruit ziet en wat de volgende stap is


Veelgestelde vragen
- Ik kan niet programmeren, kom ik wel in aanmerking?
Geen probleem, tijdens onze training en online oefeningen wordt je stap voor stap meegenomen in zeer gebruiksvriendelijke software. Dus ook jij kan dit leren! Houd er wel rekening mee dat je dan wat meer tijd zal moeten investeren voordat je zelfstandig aan het werk kunt. - Ik woon niet in de buurt van Leiden…
Onze opdrachten zijn door heel het land. Soms moet je langs ons kantoor in Leiden om spullen voor workshops en installaties op te halen. Met een rijbewijs en/of eigen auto wordt dit een stuk gemakkelijker. Maar dit betekent niet dat het zonder dat onmogelijk is. Samen kijken we of jouw woonplaats past bij onze werkzaamheden. - Wat is de vergoeding?
Techdocenten ontvangen een marktconforme vergoeding voor een bijbaan. Je reistijd krijg je voor 2/3 vergoed en natuurlijk ook je reiskosten. Wil je meer sporadisch werken onder een ZZP constructie? Dan zijn hogere vergoedingen mogelijk.
Hoeveel uur kan ik maken?
Dat hangt af van het soort opdrachten die beschikbaar zijn en jouw beschikbaarheid. Wil je meer doen met onderwijs en elke week voor dezelfde een aantal uurtjes voor dezelfde groep staan? Dit kan! Wil je juist een keer in de zoveel tijd een grote opdracht doen en drie volle dagen op een beurs staan? Kan ook! Wij laten jou weten wat voor werk er is, en jij kijkt wat matcht.