OPLEIDING​

STAP in VR & AR​

Ben jij gefascineerd door de nieuwe mogelijkheden van Virtual Reality en Augmented Reality?

Wil je leren hoe je VR & AR ervaringen zelf kunt maken? Hoe de toekomst van deze media eruit gaat zien en welke rol jij als professional daarin kunt spelen?

Dan is deze opleiding echt wat voor jou!

Achtergrond

Ontwikkelingen in de digitale wereld hebben impact op vrijwel elk onderdeel van onze samenleving.

Virtual Reality heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot volwassen technologie, met betaalbare brillen die indrukwekkende ervaringen bieden. Maar de techniek wordt nog lang niet overal ingezet: er liggen nog heel veel kansen om de unieke eigenschappen van VR te benutten.

De techniek van Augmented Reality is nog minder ver gevorderd, maar met veel potentie. De komende jaren wordt een aantal technische uitdagingen opgelost, waarna gigantisch veel nieuwe toepassingen mogelijk worden. Hiervoor zijn ontwikkelaars, ontwerpers, projectmanagers en aanjagers nodig.

Bij het VR Learning Lab onderzoeken we de mogelijkheden van deze technologieën. Via deze opleiding nemen we je mee en laten je professionele stappen maken in dit veld.

Door wie?

Deze opleiding wordt verzorgd door Robin de Lange, Nadine Roos en collega’s van het Virtual Reality Learning Lab.

Robin is oprichter van het Virtual Reality Learning Lab en verschillende andere (digitale) initiatieven. Hij geeft college voor Universiteit Leiden en Inholland Hogeschool en geeft per jaar training aan honderden professionals.

Deze opleiding is gebaseerd op:

Het VR Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs, gecontroleerd door het CRKBO en mag hierom onderwijs vrijgesteld van BTW leveren.

STAP subsidie

De kosten voor deze opleiding gaan €995 bedragen. Zo kan de opleiding volledig worden bekostigd met de STAP subsidie die de overheid beschikbaar stelt.

We zijn momenteel bezig met het proces van registratie om met de STAP subsidie betaald te kunnen worden.

Lees hier meer over de STAP subsidie.

Afbeelding gemaakt door Craiyon

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding is nog in ontwikkeling. We zijn druk bezig het precieze onderwijsprogramma uit te werken.

Vorm

De opleiding is een combinatie van fysieke bijeenkomsten, online ontmoetingen en rijke online cursussen.

Differentiatie

Deze opleiding is geschikt voor deelnemers met uiteenlopende achtergronden en leerdoelen. De ene deelnemer is ontwerper van website en wil XR ervaringen gaan maken. De andere deelnemer onderzoekt voor hun gezondheidsinstelling hoe ze effectief VR kunnen implementeren.

Hiervoor beiden we elke deelnemer de op maat gemaakte ondersteuning die ze nodig hebben.

XR demonstraties

Een essentieel onderdeel van deze opleiding is het zelf ervaren van verschillende VR & AR hardware en software. Spelen is een belangrijk onderdeel van leren. En zelf ‘vlieguren’ maken is de enige manier om deze technieken echt goed te leren begrijpen.

Zelf prototypes maken

Voor een goed begrip van XR technologie is het belangrijk om zelf te oefenen met tools om VR & AR content te maken. Dit kan met Unity3D, maar ook meer laagdrempelige tools als ShapesXR of CoSpaces Edu. Elke deelnemer krijgt hierin uitdagingen die passen bij hun doelen en achtergrond.

Onderzoek

In deze opleiding word je uitgedaagd om onderzoek te doen. Dit kan onderzoek zijn in academische literatuur, maar ook onderzoek naar verschillende brillen of aanbieders van software.

Werken aan concrete innovatie

Het einddoel van de opleiding is om te werken aan concrete innovatie. Je schrijft een actiegericht plan om XR technologie te implementeren in jullie organisatie, of om een nieuw project te starten!

Kennisplatform

De VR Learning HUB is ons kennisplatform en internationale netwerk voor XR enthousiastelingen van over de hele wereld.  Met de VR Learning HUB kun je online leren, ontdekken, overleggen en discussiëren over talrijke aspecten van VR en AR. Tijdens online evenementen kun je deze kennis verdiepen, andere enthousiastelingen ontmoeten en je nog meer laten inspireren. Een krachtige combinatie! De VR Learning HUB is de bundeling van kennis die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd over de toepassingen van Virtual & Augmented Reality voor onderwijs en training. In ons onderzoek, tijdens de collegereeksen die we verzorgen bij de Universiteit Leiden. En tijdens onze workshops, masterclasses en lezingen voor onderwijsprofessionals. 

Online cursussen
Je vind op de VR Learning HUB een reeks multimediale cursussen om jouw skills & kennis op te bouwen. We kijken samen welke andere cursussen voor jou het meest relevant zijn, maar volg vooral je interesse en ontdek wat er nog meer te leren is!

Database met VR & AR lesmateriaal, tools en inspiratie
Ook krijg je toegang tot onze actuele en gecureerde verzameling met links naar lesmateriaal, onderzoek, inspiratie en VR en AR creatietools. 

 

Interesse?

Heb je interesse om deze opleiding te volgen? Dat horen we heel graag van je!

Vul via de onderstaande knop het formulier in en we houden je op de hoogte over de startdata van deze opleiding.