Bootcamps

Digitale skills voor de toekomst

We bieden bootcamps voor alle docenten die leerlingen de digitale vaardigheden voor de toekomst willen leren!

We werken samen met bijscholingvmbo.nl zodat we deze bootcamps met 60 – 80% korting kunnen aanbieden.

Achtergrond

Ontwikkelingen in de digitale wereld hebben impact op vrijwel elk onderdeel van onze samenleving.

Kunnen we Augmented Reality ter ondersteuning gebruiken op de werkvloer? Hoe gebruikt de overheid slimme sensoren? Zouden we  personeel kunnen trainen met Virtual Reality? Wat voor impact hebben robots op de arbeidsmarkt van morgen?

Wij zetten ons in om jongeren de digitale vaardigheden voor de toekomst te leren. Tijdens onze DigiDagen en techlessen verzorgen onze eigen techdocenten dit onderwijs. Tijdens deze bootcamps delen we onze kennis en ervaring.

 

Door wie?

De bootcamps worden verzorgd door Robin de Lange, Nadine Roos en collega’s van het Virtual Reality Learning Lab.

Robin is oprichter van het Virtual Reality Learning Lab en verschillende andere (digitale) initiatieven. Hij geeft college voor Universiteit Leiden en Inholland Hogeschool en geeft per jaar training aan honderden professionals.

Deze bootcamps zijn gebaseerd op:

Het VR Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs, gecontroleerd door het CRKBO en mag hierom onderwijs vrijgesteld van BTW leveren.

Bootcamps

Bootcamps

Tijdens elke bootcamp staat een specifieke digitale vaardigheid centraal. Hieronder vind je een overzicht van de bootcamps die we nu aanbieden.

virtuele tour

360 VIDEO EN VIRTUELE TOURS

woensdag 1 juni 2022
14:30 – 21:15 @ PLNT Leiden
>> Direct aanmelden

donderdag 6 oktober 2022
09:30 – 16:30 @ PLNT Leiden
Inschrijven binnenkort mogelijk

Tijdens deze training gaan we aan de slag met 360 camera’s. We maken een virtuele tour met Thinglink en een 360 film die we met Virtual Reality brillen gaan terug kijken.

We starten de dag met 360 foto’s maken in uw school, onze trainingslocatie of de directe omgeving. We verbinden de foto’s met elkaar en verrijken die met bestaande video’s, quiz-vragen, 3D modellen en informatie hotspots.
We behandelen hoe je het ontwerpen van virtuele tours kunt inzetten in het onderwijs. Leerlingen kunnen met de 360 camera tours maken voor bedrijven in de regio. Zo leren ze werken voor een opdrachtgever en maken ze een product waar de organisatie ook echt wat aan heeft.
De virtuele tours zijn ook interessant om in te zetten in de loopbaanoriëntatie.

Hierna gaan we 360 video filmen met de camera’s. De manier van werken hebben we uitgebreid getest met leerlingen. We bedenken een scenario waarbij we de waarde van een 360 video benutten en goed ervaren wat wel en niet werkt.

Je kunt tijdens de dag gebruik maken van onze 360 camera’s of jullie eigen camera meenemen.

online-lessen-makers

VR ESCAPE ROOM BOUWEN IN COSPACES EDU

maandag 23 mei 2022
14:30 – 21:15 @ PLNT Leiden
>> Direct aanmelden

 

vrijdag 30 september 2022
09:30 – 16:30 @ PLNT Leiden
Inschrijven binnenkort mogelijk

donderdag 13 oktober 2022
09:30 -16:30 @ PLNT Leiden
Inschrijven binnenkort mogelijk

vrijdag 4 november 2022
09:30 -16:30 @ PLNT Leiden
Inschrijven binnenkort mogelijk

Tijdens deze training werken we met CoSpaces Edu, een game engine die in je browser draait en speciaal voor het onderwijs bedoeld is. Bij het VR Learning Lab zijn we hier fan van, omdat het erg laagdrempelig is, maar ook veel mogelijkheden kent. Wij gebruiken het voor onderwijs van groep 5 tot de universiteit.

Je leert tijdens deze dag een VR escaperoom maken. Je maakt een mooie wereld en oefent met een verhaal vertellen in een gamewereld. Je programmeert puzzels om een uitdagende game te maken. En we helpen jullie om de escaperoom aan een uitdaging uit het werkveld te koppelen.

Hiernaast bespreken we klassenmanagement in CoSpaces en waar je didactisch en organisatorisch mee rekening moet houden als je deze lessenseries gaat geven. Je leert tijdens deze dag alles voor minimaal 4 tot zo’n 20 uur onderwijs. Je krijgt de lesbrieven die wij gebruiken in ons eigen onderwijs mee en krijgt toegang tot onze online trainingen.
Uiteraard zijn er allerlei VR-brillen aanwezig waar de deelnemers hun eigen spel op kunnen spelen

microbit2

ROBOTS IN EEN SLIMME STAD

datum nog niet bekend

Tijdens deze bootcamp gaan we zelf een slimme stad maken met micro:bit. We programmeren zelfrijdende auto’s en verkeerslichten die op elkaar reageren.

Binnenkort meer!

arles

AUGMENTED REALITY ERVARINGEN MAKEN

datum nog niet bekend

Tijdens deze training gaan docenten met de tools aan de slag om zelf Augmented Reality ervaringen te maken. We concentreren ons op ervaringen voor tablets en smartphones, maar er zijn ook AR-brillen om te testen.

Binnenkort meer!

Praktische informatie

Voor wie?

Deze bootcamps zijn vooral bedoeld voor docenten uit het voortgezet onderwijs. Specifiek voor docenten die in het vmbo werken: voor hen geldt het aantrekkelijke tarief van bijscholingvmbo.nl

Aantal deelnemers

Per dag minimaal 4 en maximaal 18 deelnemers.

07808cc0-15e5-4069-a40f-e7b89875fdb5-1

Locatie

Virtual Reality Learning Lab
PLNT, Langegracht 70 in Leiden

Inhouse bij jullie op school is ook mogelijk!

Catering

De Binnentuin verzorgt voor elke bootcamp koffie, thee, water en een heerlijke maaltijd. Bij lekker weer dineren we bij de daktuin van PLNT.

20190606_165055
360 cameras
20190527_162156
07808cc0-15e5-4069-a40f-e7b89875fdb5

Inhouse

We kunnen deze bootcamps ook aanbieden op jullie school. Dat scheelt een hoop reistijd en is ook makkelijker te combineren met een druk rooster op school.

Voor de trainingen die staan aangeboden op bijscholingvmbo.nl gelden dezelfde voorwaarden. Ook voor een inhouse training is dus een korting tot 80% mogelijk!