Bootcamps

Digitale skills voor de toekomst

Update rond Covid-19
De maatregelen rond het Coronavirus veranderen regelmatig. Daarom organiseren we voor onbepaalde tijd geen fysieke bootcamps. Lees op deze pagina over een veilig alternatief waarmee je je Virtual Reality eigen kunt maken, ook in deze tijd.

Tijdens onze Bootcamps gaan we de diepte in met de nieuwste technologie. 

Door de koppeling met de VR Learning HUB zijn al onze trainingen blended.

Bootcamps

Digitale skills voor de toekomst

Update rond Covid-19
De maatregelen rond het Coronavirus veranderen regelmatig. Daarom organiseren we voor onbepaalde tijd geen fysieke bootcamps. Lees op deze pagina over een veilig alternatief waarmee je je Virtual Reality eigen kunt maken, ook in deze tijd.

Tijdens onze Bootcamps gaan we de diepte in met de nieuwste technologie. 

Door de koppeling met de VR Learning HUB zijn al onze trainingen blended.

Persoonlijk onderwijs op afstand

Persoonlijk onderwijs op afstand

Wij denken dat het belangrijk is om je te blijven ontwikkelen. En Virtual Reality biedt juist ook veelbelovende mogelijkheden in deze tijden van afstandsonderwijs. Bijkomend voordeel is dat je geen mondkapje op hoeft! Hieronder lees je over ons online platform, de VR Learning HUB, en over de lidmaatschappen waar je uit kunt kiezen. 

Pro lidmaatschap

  •  Benieuwd naar de mogelijkheden van VR in het onderwijs? Wat voor lesmateriaal er al beschikbaar is? Hoe je dat inzet in de klas of training? En hoe je zélf Virtual Reality & Augmented Reality ervaringen kunt maken? 
  •  
  • Met een Pro lidmaatschap op de VR Learning HUB, ons online kennisplatform, krijg je toegang tot het programma van de Bootcamps. 

Pro+ lidmaatschap

  • Deelnemers aan onze Bootcamps inspireren elkaar en bouwen een netwerk op van gelijkgestemden. We proberen een Pro+ lidmaatschap op de VR Learning HUB net zo inspirerend (en bijna zo gezellig) te maken als onze reguliere onderwijsdagen!.
  •  
  • Een Pro+ lidmaatschap biedt alle mogelijkheden van een Pro lidmaatschap, en meer.

VR Learning HUB

VR Learning HUB

Bij deelname aan een bootcamp krijg je een jaarlidmaatschap voor de VR Learning HUB: ons kennisplatform en internationale netwerk voor VR enthousiastelingen van over de hele wereld. Blended leren dus

De VR Learning HUB is ons kennisplatform en internationale netwerk voor VR enthousiastelingen van over de hele wereld. 

Met de VR Learning HUB kun je online leren, ontdekken, overleggen en discussiëren over talrijke aspecten van Virtual Reality in het onderwijs. Tijdens online evenementen, zoals webinars en feedback sessies kun je deze kennis verdiepen, andere enthousiastelingen ontmoeten en je nog meer laten inspireren. Een krachtige combinatie!

De VR Learning HUB is de bundeling van kennis die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd over de toepassingen van Virtual & Augmented Reality voor onderwijs en training. In ons onderzoek, tijdens de collegereeksen die we verzorgen bij de Universiteit Leiden. En tijdens onze workshops, masterclasses en lezingen voor onderwijsprofessionals. 

Meer informatie?

Meer informatie?

Heb je interesse in een lidmaatschap op de VR Learning HUB?
Je kunt het platform gratis uitproberen!

De diepte in

De diepte in

Kunnen we Augmented Reality ter ondersteuning gebruiken op de werkvloer? Hoe gebruikt de overheid slimme sensoren? Zouden we  personeel kunnen trainen met Virtual Reality? Wat voor impact hebben robots op de arbeidsmarkt van de toekomst? En hoe bereiden we jongeren daar zo goed mogelijk op voor?

Ontwikkelingen in de digitale wereld hebben impact op vrijwel elk onderdeel van onze samenleving. Om tot echt waardevolle toepassingen te komen is het belangrijk dat iedereen deelneemt aan de ontwikkeling, ook als je geen primair technische achtergrond hebt.

In deze bootcamps helpen we je overzicht te krijgen van de belangrijkste digitale ontwikkelingenWe behandelen UX Design, robots, slimme apparaten, Virtual Reality, programmeren, Kunstmatige Intelligentie, chatbots en Augmented Reality.

Bij elke bootcamp staan telkens twee vragen centraal: wat betekent deze technologie voor de samenleving en hoe kun je dit concreet inzetten in jouw werk.

Om deze vragen te beantwoorden bestaat elke bootcamp uit een unieke combinatie van theoriediscussie en vooral hands-on vaardighedenWe analyseren samen de technologie en de inzet in de samenleving, maar verwacht ook zelf robots te programmerenVirtual Reality werelden te maken en neurale netwerken te trainen!

Volg de bootcamps los of in combinatie met coaching-gesprekken en een eindopdracht als persoonlijke opleiding.

Door wie?

De inhoud van de bootcamps wordt verzorgd door het team van het Virtual Reality Learning Lab, waar nodig bijgestaan door externe expertsRobin de Lange is hoofddocent voor de opleiding.

Robin is oprichter van het Virtual Reality Learning Lab en verschillende andere (digitale) initiatieven. Hij geeft college voor Universiteit Leiden, Universiteit van Tilburg en Inholland Hogeschool en geeft per jaar training aan honderden professionals.

Deze opleiding is gebaseerd op:

Het VR Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs, gecontroleerd door het CRKBO en mag hierom onderwijs vrijgesteld van BTW leveren.

Andere uitdagingen?

Andere uitdagingen?

Sluit het programma van de Innovatiedagen of Bootcamps tóch niet helemaal aan bij jouw uitdagingen? Bij Virtual Reality Learning Lab kun je ook een persoonlijk opleiddingstraject volgen. In het persoonlijke opleidingstraject ‘Onderwijs en technologie’ combineren we privé-begeleiding met online onderwijs en fysieke bijeenkomsten. Gericht op jouw leerdoelen. Geschikt voor individuen en organisaties.

Neem een gratis lidmaatschap op de VR Learning HUB om meer inzicht te krijgen in ons aanbod. We sturen je dan ook onze brochure toe.

! Update over Covid-19 !

! Update over Covid-19 !

Wij organiseren voor onbepaalde tijd geen bootcamps. Het is nu ook niet mogelijk om je aan te melden voor een Innovatiedag in de toekomst of voor een Blended lidmaatschap op de VR Learning HUB. 

Onderstaande informatie is dus tijdelijk minder relevant.

Overzicht

Voor wie?

Deze serie bootcamps is o.a. bedoeld voor:

- Docenten die onderwijs geven over technologie en de invloed ervan op de maatschappij
- Beleidsmedewerkers rond digitalisering en innovatie
- Innovatiemanagers
- Projectleiders voor projecten met grote IT-component

We vragen voor deze bootcamps een HBO+ werk- en denkniveau. Specifieke kennis is niet vereist, maar we gaan er wel vanuit dat je een (kritische) interesse hebt voor technologie.

workshop smart071 demo

Aantal deelnemers

Per dag minimaal 3 en maximaal 18 deelnemers.

Studiemateriaal

Bij deelname krijg je toegang tot de VR Learning HUB, ons online kennisplatform.

VR-Masterclass

Wanneer?

Wij organiseren voor onbepaalde tijd geen bootcamps.

07808cc0-15e5-4069-a40f-e7b89875fdb5-1

Locatie

Virtual Reality Learning Lab
PLNT, Langegracht 70 in Leiden

Catering

De Binnentuin verzorgt voor elke bootcamp koffie, thee, water en een heerlijke lunch. Bij lekker weer lunchen we op de daktuin van PLNT.

20190606_165055
360 cameras
20190527_162156
07808cc0-15e5-4069-a40f-e7b89875fdb5

Onderwerpen

Onderwerpen

Tijdens elke bootcamp staat een specifieke technologie centraal. Hieronder vind je een overzicht van de bootcamps die nu op de planning staan. Vraag de brochure aan voor meer informatie.

template

Interactief lesmateriaal maken met Genially
woensdag 28 oktober 2020

Na deze Bootcamp beheers je Genially tot in de puntjes. Met deze tool maak je o.a. interactieve afbeeldingen, infographics, animaties, quizen en presentaties. Ook kun je 3D modellen en 360° foto’s en films toevoegen. 

microbit2

Robots & slimme apparaten met de micro:bit
donderdag 26 november 2020

Tijdens deze bootcamp gaan we zelf een slim huis maken dat reageert op de omgeving, programmeren we een robot en bespreken we hoe deze technologie de arbeidsmarkt van de toekomst beïnvloedt.

Dutch moon base CoSpaces

3D games programmeren met CoSpaces Edu | Verdieping
woensdag 18 november 2020 

Deze Bootcamp is bedoeld voor docenten die nog beter willen worden met CoSpaces Edu. Je leert zelf programmeren in CoSpaces Edu, waarbij er veel aandacht is voor de manier waarop het vervolgens in kan worden gezet in de klas. 

virtuele tour

Trainen met interactieve 360° video’s in Warp VR
donderdag 10 december 2020

Wil je zelf aan de slag met 360° camera’s en realistische VR-praktijktrainingen maken met Warp VR? Dan zit je bij deze Bootcamp op de juiste plek. 

Meer informatie?

Meer informatie?

Heb je interesse in een lidmaatschap op de VR Learning HUB?
Je kunt het platform gratis uitproberen!

Bekijk ook eens onze andere diensten

Innovatiedag

Kom ideeën opdoen en uitwerken tijdens onze Innovatiedag met interessante sprekers en prikkelende workshops. Hét event voor iedereen die met VR en AR bezig is in het onderwijs. Voor zowel nieuwkomers als experts.

Inhouse Masterclass

Wilt u Virtual Reality gaan inzetten in uw organisatie? Wij bieden op maat gemaakte Masterclasses voor jullie hele team aan. We gaan samen de diepte in en komen samen tot concrete oplossingen en echte vernieuwingen.