BOOTCAMPS

Digitale skills: VR, AR & robots

We bieden bootcamps voor alle docenten die leerlingen de digitale vaardigheden voor de toekomst willen leren!

Daarin besteden we aandacht aan Virtual Reality, Augmented Reality, robots, programmeren en meer.

We werken samen met bijscholingvmbo.nl zodat we deze bootcamps voor docenten uit het vmbo met 60% korting kunnen aanbieden.

BOOTCAMPS

Digitale skills: VR, AR & robots

We bieden bootcamps voor alle docenten die leerlingen de digitale vaardigheden voor de toekomst willen leren!

Daarin besteden we aandacht aan Virtual Reality, Augmented Reality, robots, programmeren en meer.

We werken samen met bijscholingvmbo.nl zodat we deze bootcamps voor docenten uit het vmbo met 60% korting kunnen aanbieden.

Achtergrond

Ontwikkelingen in de digitale wereld hebben impact op vrijwel elk onderdeel van onze samenleving.

Kunnen we Augmented Reality ter ondersteuning gebruiken op de werkvloer? Hoe gebruikt de overheid slimme sensoren? Zouden we personeel kunnen trainen met Virtual Reality? Wat voor impact hebben robots op de arbeidsmarkt van morgen?

Wij zetten ons in om jongeren de digitale vaardigheden voor de toekomst te leren. Tijdens onze DigiDagen en techlessen verzorgen onze eigen techdocenten dit onderwijs. Tijdens deze bootcamps delen we onze kennis en ervaring.

Door wie?

De bootcamps worden verzorgd door Robin de Lange, Nadine Roos en collega’s van het Virtual Reality Learning Lab.

Robin is oprichter van het Virtual Reality Learning Lab en verschillende andere (digitale) initiatieven. Hij geeft college voor Universiteit Leiden en Inholland Hogeschool en geeft per jaar training aan honderden professionals.

Deze bootcamps zijn gebaseerd op:

Het VR Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs, gecontroleerd door het CRKBO en mag hierom onderwijs vrijgesteld van BTW leveren.

Bootcamps

Tijdens elke bootcamp staat een specifieke digitale technologie centraal, waarbij verschillende vaardigheden aan bod komen. Hieronder vind je een overzicht van de bootcamps die we nu aanbieden.

NIEUW:

Augmented Reality tours voor school en opdrachtgever

donderdag 23 maart 2023
09:30 -16:30 @ PLNT Leiden
Inschrijven

Waar je je met VR helemaal in een digitale wereld bevindt, voeg je bij Augmented Reality een laag toe aan de wereld. Ideaal om bijvoorbeeld het technieklokaal te voorzien van extra uitleg, of om een heel gave tour te maken voor een open dag op jullie school. Of misschien maken leerlingen posters die ze uitbreiden met 3D modellen en video’s?

Tijdens deze bootcamp ervaar je de toekomst van Augmented Reality , via smartphones, een speculatieve game en met onze Meta Quest Pro brillen. En je maakt zélf een interactieve AR tour.

arles

Deelnemers gaan o.a. aan de slag met Wintor, een Nederlands bedrijf dat een unieke methode heeft om samen met je leerlingen AR tours te maken. Ze bieden een redelijk geprijsde onderwijslicentie (niet inbegrepen).

AR is technisch wat ingewikkelder dan VR; het veld is nog volop in ontwikkeling. We kiezen altijd software die past bij de wensen en ervaring van de deelnemers. Zo horen Blippar, Artivive, CoSpaces Edu en ShapesXR ook tot de mogelijkheden.

210902-plnt-festival-22-1600x

Leren met Virtual Reality

woensdag 12 april 2023
09:30 -16:30 @ PLNT Leiden

Door de rijke ervaring van VR kunt u lesmateriaal betekenisvoller maken. U maakt het makkelijker voor leerlingen om een
voorstelling te maken bij vaak abstracte lesstof. Extra interessant is het als uw werkpraktijk het klaslokaal in kanhalen. Met
bestaande 360 video’s en virtuele tours van bedrijven laat u leerlingen kennismaken met verschillende beroepen. Dit is zinvol voor loopbaanontwikkeling (C1) en past ook goed bij de aandacht voor externe opdrachtgevers van het praktijkgerichte programma (B1, B2, B3).

Tijdens deze training wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van VR. U probeerten ervaart zelf verschillende VR-brillen en wordt behendig met de techniek. U probeert high-end interactieve simulaties die worden gebruikt in gerichte trainingen. Waardevolle bronnen van lesmateriaal voor allerlei vakgebieden komen aan bod en u krijgt hulp bij een lesplan op te stellen met dit materiaal. Ook de didactische meerwaarde van VR, gebaseerd op het onderzoek dat Robin deed bij Universiteit Leiden wordt besproken.

Daarnaast gaat u aan de slag om zelf een VR-ervaring te maken met 360 camera’s, Thinglink en/of CoSpaces Edu. U komt erachter dat dat helemaal niet zo lastig is en ook haalbaar voor leerlingen. Daarmee leren leerlingen belangrijke digitale vaardigheden (E7, E9, E10) en werken ze aan eenopdracht voor een externe opdrachtgever. In zo’n ontwerpopdracht kunt u ook veel andere leerdoelen kwijt. Eerder hielpen we docenten die hun leerlingen uitdaagden om een virtueel museum te maken in plaats van een werkstuk. Of om de stad van de toekomst te ontwerpen.

online-lessen-makers

VR Escape Room bouwen in CoSpaces Edu

woensdag 8 februari 2023
09:30 – 16:30 @ PLNT Leiden

donderdag 30 maart 2023
09:30 -16:30 @ PLNT Leiden

Tijdens deze training werken we met CoSpaces Edu, een game engine die in je browser draait en speciaal voor het onderwijs bedoeld is. Bij het VR Learning Lab zijn we hier fan van, omdat het erg laagdrempelig is, maar ook veel mogelijkheden kent. Wij gebruiken het voor onderwijs van groep 5 tot de universiteit.

Je leert tijdens deze dag een VR escaperoom maken. Je maakt een mooie wereld en oefent met een verhaal vertellen in een gamewereld. Je programmeert puzzels om een uitdagende game te maken. En we helpen jullie om de escaperoom aan een uitdaging uit het werkveld te koppelen.

Hiernaast bespreken we klassenmanagement in CoSpaces en waar je didactisch en organisatorisch mee rekening moet houden als je deze lessenseries gaat geven. Je leert tijdens deze dag alles voor minimaal 4 tot zo’n 20 uur onderwijs. Je krijgt de lesbrieven die wij gebruiken in ons eigen onderwijs mee en krijgt toegang tot onze online trainingen.
Uiteraard zijn er allerlei VR-brillen aanwezig waar de deelnemers hun eigen spel op kunnen spelen

virtuele tour

360 video en virtuele tours

donderdag 6 april 2023
09:30 – 16:30 @ PLNT Leiden

Tijdens deze training gaan we aan de slag met 360 camera’s. We maken een virtuele tour met Thinglink en een 360 film die we met Virtual Reality brillen gaan terug kijken.

We starten de dag met 360 foto’s maken in uw school, onze trainingslocatie of de directe omgeving. We verbinden de foto’s met elkaar en verrijken die met bestaande video’s, quiz-vragen, 3D modellen en informatie hotspots.
We behandelen hoe je het ontwerpen van virtuele tours kunt inzetten in het onderwijs. Leerlingen kunnen met de 360 camera tours maken voor bedrijven in de regio. Zo leren ze werken voor een opdrachtgever en maken ze een product waar de organisatie ook echt wat aan heeft.
De virtuele tours zijn ook interessant om in te zetten in de loopbaanoriëntatie.

Hierna gaan we 360 video filmen met de camera’s. De manier van werken hebben we uitgebreid getest met leerlingen. We bedenken een scenario waarbij we de waarde van een 360 video benutten en goed ervaren wat wel en niet werkt.

Je kunt tijdens de dag gebruik maken van onze 360 camera’s of jullie eigen camera meenemen.

microbit2

Robots in een slimme stad

vrijdag 17 maart 2023
09:30 -16:30 @ PLNT Leiden

Tijdens deze training werken we samen aan een slimme stad, met stoplichten die met elkaar communiceren en slagbomen die reageren op langsrijdende robots.

Deze training is opgebouwd rond het lesmateriaal dat uitgebreid is getest tijdens ons onderwijs voor leerlingen. Deelnemers krijgen dit materiaal ook mee naar huis.

De training verwacht geen ervaring met micro:bit. Aan de hand van het lesmateriaal maken deelnemers steeds complexere projecten met de micro:bit, waarbij het doel is de achterliggende code ook écht te begrijpen. Je koppelt de micro:bit met Kitronik robots en leert code waarmee ze slim gedrag vertonen. En je gebruikt verschillende verkeersmodules om te combineren tot een slimme stad

*Deze prijzen zijn de gesubsidieerde tarieven die mogelijk worden gemaakt door bijscholingvmbo. Deze tarieven zijn alleen mogelijk voor docenten uit het vmbo. Voor overige deelnemers geldt een tarief van €300.

Praktische informatie

Voor wie?

Deze bootcamps zijn vooral bedoeld voor docenten uit het voortgezet onderwijs.
Specifiek voor docenten die in het vmbo werken: voor hen geldt max 60% korting van bijscholingvmbo.nl.

Aantal deelnemers

Per dag minimaal 4 en maximaal 18 deelnemers.
Bij een grotere groep werken we ook met meerdere begeleiders, zodat er altijd veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

07808cc0-15e5-4069-a40f-e7b89875fdb5-1

Locatie

Virtual Reality Learning Lab
PLNT, Langegracht 70 in Leiden

Inhouse bij jullie op school is ook mogelijk!

Prijs

De kosten voor een bootcamp bedragen €300,- per persoon.

Voor docenten die in het vmbo werken geldt max 60% korting van bijscholingvmbo.nl. Een cursusdag kost dan €60 per deelnemer.

Dit onderwijs is vrijgesteld van BTW (CRKBO).

Catering

Café Midi verzorgt voor elke bootcamp koffie, thee, water en een heerlijke lunch. Bij lekker weer lunchen we bij de daktuin van PLNT.

360 cameras
20190527_162156
07808cc0-15e5-4069-a40f-e7b89875fdb5

Iets voor jou?

Je kunt je direct inschrijven voor deze bootcamps via de links hierboven

Ben je niet beschikbaar op de geplande data? Of wil je eerst meer weten? We houden je graag op de hoogte.

Onze klanten komen onder andere van de volgende organisaties:

Inhouse Bootcamp

We kunnen deze bootcamps ook aanbieden op jullie school. Dat scheelt een hoop reistijd en is ook makkelijker te combineren met een druk rooster op school.

Voor de trainingen die staan aangeboden op bijscholingvmbo.nl gelden dezelfde voorwaarden. Ook voor een inhouse training is dus een korting tot 60% mogelijk!

 Laat ons vooral weten waar je naar op zoek bent, dan sturen we je de relevante informatie op.

BOOTCAMPS

Digitale skills: VR, AR & robots

We bieden bootcamps voor alle docenten die leerlingen de digitale vaardigheden voor de toekomst willen leren!

Met aandacht voor Virtual Reality, Augmented Reality, robots, programmeren en meer.

We werken samen met bijscholingvmbo.nl zodat we deze bootcamps voor docenten uit het vmbo met 60% korting kunnen aanbieden.