Makersdagen

Game-maker worden in twee dagen

Heb jij wel eens een Virtual Reality (VR)-bril op gehad? Tof toch?! Tijdens de Makersdagen ontwerp én programmeer je je eigen 3D-game. En daarna kun je jouw wereld ontdekken met een echte VR-bril. Zo wordt jij een maker van de toekomstWow!

Lees vooral verder om erachter te komen of de Makersdagen bij jou of bij jouw kind passen.

Programma

Heb jij altijd al in een wereld rond willen lopen die je zelf hebt gemaakt? Met de tips en tricks van de begeleiders van het VR Learning Lab ga jij twee dagen aan de slag met je eigen VR-game. 

Je bedenkt en ontwerpt je eigen gamewereld, vervolgens voeg je codeblokken toe en ontpopt jouw wereld zich tot een echt interactieve game. Je speelt jouw én andere games met onze Quest brillen. 

Natuurlijk speel je ook in de echte wereld de leukste spellen met de leiding. En we bieden Zo maken we er twee super gezellige dagen van!

Kan je nog helemaal geen games maken? Geen probleem joh, dat leer je van ons!

Heb je al eens een DigiDag of workshop gehad van ons? Dan helpen de begeleiders je nog veel meer leren over games maken!

Iets voor jou?

Zijn de Makersdagen iets voor jou? Check de checklist!

Praktische informatie

Data & tijden

Je kunt je inschrijven voor twee opeenvolgende Makersdagen in juli of augustus:

- 18 en 19 juli
- 22 en 23 augustus

Alle Makersdagen duren van 10:15 tot 16:00, met inloop vanaf 10:00 uur.

Locatie

De Makersdagen vinden plaats in en rond ons kantoor in PLNT Leiden, vlakbij station Leiden.

Tip! In MIDI, de kantine van PLNT, kun je als ouder heerlijk een aantal uurtjes werken, genieten van een goede kop koffie en in de buurt blijven van je kind.

Andere locatie? Om de prijs laag te houden, organiseren we deze Makersdagen in Leiden in ons eigen kantoor. Heb je een groepje kinderen verzameld dat graag mee wil doen op een andere locatie? Neem contact op, dan kijken we of we extra Makersdagen kunnen organiseren dichter bij jullie in de buurt.

Prijs

Per kind kost deelname aan de Makersdagen €125,-.

Je krijgt daarvoor:
- Twee gezellige dagen
- Nieuwe skills
- Drinken, tussendoortjes en lunch*

*Over diëten lees je onder 'Veelgestelde vragen' meer.

Deze foto is genomen tijdens een DigiDag – een lesdag vol game design. Tijdens de Makersdagen ben je in principe met maximaal acht deelnemers tegelijk.

Makersdagen op jullie locatie?

Willen jullie als bibliotheek, school of andere instelling een gave activiteit organiseren in de schoolvakantie? Of misschien hebben jullie een groepje geïnteresseerde jongeren voor wie Leiden te ver reizen is? We organiseren de Makersdagen ook op locatie, neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Wie zijn wij?

Bevlogen begeleiders

De Makersdagen worden verzorgd door techdocenten van het VR Learning Lab. Per acht deelnemers is er één techdocent aanwezig om hen te begeleiden. Mochten we acht of minder aanmeldingen hebben, dan zal er ook continu een tweede collega aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden, zodat de deelnemers niet alleen zijn met één volwassene (vierogenprincipe).

De techdocenten hebben onze interne opleiding gevolgd, vaak lesgegeven aan schoolklassen en zijn in het bezit van een VOG. Daarnaast hebben ze een passie voor digitale media die zij graag met de deelnemers willen delen!

Er is ook een BHV’er aanwezig in het pand.

Gedreven kernteam

Met ons kernteam zetten we ons dageljiks in om zoveel mogelijk jongeren digitaal vaardig te maken.

• Simone en Ashley verzorgen alle organisatie voor ons onderwijs voor het po & vo. Katia ondersteunt hen bij de werving en selectie van techdocenten.

• Nadine is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van al ons lesmateriaal. Techdocenten Danée en Lalique ondersteunen haar daarbij.

• Robin leidt ons onderwijs voor mbo, hogescholen en universiteiten. Hij is directeur van VR Learning Lab.

Voorproefje

In 2019 organiseerden we een wedstrijd waarin iedereen een game bouwde in één dag. Kijk de video om een idee te krijgen van onze workshops en van CoSpaces, het programma waarin je een game gaat maken!

Doe je mee?

Ben je enthousiast geworden? Klaar om je eigen games te maken? We zien je graag deze zomer!

Veelgestelde vragen

Ja, dat moet in principe wel. We hebben een beperkt aantal chromebooks beschikbaar om uit te lenen. Neem contact op als je er één nodig hebt. Een Snappet tablet werkt niet goed met de programma’s die wij gebruiken. Zorg ervoor dat je zelf apps kunt installeren of dat je ouders van te voren de aangegeven (gratis) apps installeren. (Die vermelden we in de mail die we je sturen na aanmelding).

Gedurende de dag is je telefoon in beheer bij de techdocent. Die krijg je terug als je je ouders/verzorgen wilt bellen of als je gebeld wordt. Dit geldt ook voor spelcomputers.

Ouders/verzorgers krijgen de telefoonnummers van de begeleiders die aanwezig zijn. Ook mag je kind een eigen telefoon meenemen. Die telefoon is in beheer van de techdocenten, maar als je belt, krijgt je kind jou uiteraard aan de lijn. En als er tijdens het kamp iets met je zoon of dochter aan de hand is, nemen wij uiteraard meteen contact met je op.

In je aanmelding kun je doorgeven wat jouw dieet is. We eten tijdens de lunch brood met zoet en hartig beleg. Er zijn vegetarische en lactosevrije opties. Ook regelen we verschillende tussendoortjes, zoals fruit en koekjes, en dranken, zoals limonade.

Past ons aanbod niet binnen jouw dieet? Dan is het handiger als je je eigen lunch en tussendoortjes mee neemt.

Vanaf 4 aanmeldingen gaan de Makersdagen in juli en/of augustus door. Dat vermelden we dan op de site en mailen we naar iedereen die zich tot dan toe heeft aangemeld.

Nee, je gaat aan het einde van de middag weer lekker naar huis. Elke ochtend brengen je ouders/verzorgers je, en aan het einde van de middag halen ze je weer op.

Ja, we maken foto’s tijdens de Makersdagen. We delen het fotoalbum tijdelijk met jullie, andere deelnemers en hun ouders, zodat je leuke kiekjes op kunt slaan. Daarna verwijderen we de herkenbare foto’s in principe. In het aanmeldingsformulier kun je aangeven of we foto’s waarop jouw kind herkenbaar in beeld is tóch mogen bewaren en gebruiken voor promotie.

Wij geven geen contactinformatie door, dus die zal jouw kind zelf moeten vragen aan de andere deelnemer.

Neem gerust contact met ons op via mail@vrlearninglab.nl, 085 060 8755 (Whatsapp/telefoon), of het formulier.

Toegegeven: de Makersdagen zijn voor kinderen die het leuk vinden om met computers en games bezig te zijn. De leerlingen werken ca. 3,5 tot 4 uur per dag  aan hun game aan een zit- of stabureau.

We bespreken met de deelnemers hoe ze gezond achter de laptop/tablet kunnen werken en de VR-headsets kunnen gebruiken.

We gaan ook samen spellen spelen zonder scherm erbij, ook buiten als het weer het toelaat.