date-obj-v3
date-obj-v3

Meer informatie en inschrijven?

Meer informatie en inschrijven?

Heb je interesse in de Innovatiedag en wil je graag meer informatie? We houden je graag op de hoogte met een speciale nieuwsbrief over de Innovatiedag. Óf schrijf je direct in via deze link.

Waarom?

Waarom?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Virtual Reality in het onderwijs? Wat voor lesmateriaal er al beschikbaar is? Hoe je dat inzet in de klas of training? En hoe je zélf Virtual Reality & Augmented Reality ervaringen kunt maken? Kom dan ideeën opdoen en uitwerken tijdens onze eerste Innovatiedag op zaterdag 9 mei 2020.

Leer over de laatste ontwikkelingen, ervaar de nieuwste VR & AR hardware en software, raak bekend met verhalen uit de praktijk en ga zelf aan de slag!

De afgelopen jaren hebben we een schat aan kennis opgebouwd over de toepassing van Virtual & Augmented Reality voor onderwijs en training. In ons onderzoek, tijdens de collegereeksen die we verzorgen bij de Universiteit Leiden. En tijdens onze talloze workshops, masterclasses en lezingen voor onderwijsprofessionals.  

We verzamelen al deze kennis in ons internationale online platform: de VR Learning HUB. Tijdens de Innovatiedag combineren we dit internationale online platform met intensief fysiek onderwijs. Blended dus. 
 
Daarmee is het event geschikt voor nieuwkomers in het veld, maar ook voor experts. Verwacht deelsessies gericht op verschillende onderwijsvormen, praktijkverhalen van collega’s met ervaring en tips om zelf aan de slag te gaan.
 
Je kunt je nu aanmelden. Wil je graag eerst meer informatie? Vraag dan meer informatie aan. We zien je graag op zaterdag 9 mei 2020! 👋

Als we i.v.m. de crisis rondom COVID-19 moeten uitwijken naar
een latere datum waarop je niet beschikbaar bent, krijgt je het betaalde bedrag uiteraard terug.

Blended leren

Blended leren

Bij de deelname aan de Innovatiedag krijg je een jaarlidmaatschap voor de online VR Learning HUB: ons kennisplatform en internationale netwerk voor VR enthousiastelingen van over de hele wereld.

  • Hier vind je ons interactieve multimediale lesmateriaal, dat we blijven vernieuwen en uitbreiden.
  • Ook biedt dit platform toegang tot onze databases met interessante VR en AR apps, lesplannen, onderzoek, software en tools. Met handige zoekfuncties vind je precies wat je nodig hebt.
  • Leg contact met enthousiaste onderwijsprofessionals en wissel ervaringen uit.

Met de VR Learning HUB kun je online leren, ontdekken, overleggen en discussiëren over talrijke aspecten van Virtual Reality in het onderwijs. Tijdens de Innovatiedag kun je deze kennis verdiepen, andere experts en enthousiastelingen ontmoeten en je nog meer laten inspireren. Een krachtige combinatie!

Overzicht

Overzicht

Voor wie?

Dit onderwijsprogramma is geschikt voor o.a.
- docenten uit het po, vo, mbo en ho;
- Learning & Development professionals;
- ontwikkelaars van lesmateriaal;
- mediacoaches en ICT-coördinatoren;
- beleidsmedewerkers en leidinggevenden

Het programma is geschikt voor beginners én voor gevorderden. Na inschrijving krijg je toegang tot de VR Learning HUB, waarmee je je kunt voorbereiden op workshops die voorkennis vereisen. Dus wil je voor het eerst aan de slag met Google Expeditions, of heb je al interactieve trainingen gemaakt met Warp VR? Wees welkom op de Innovatiedag!

VR-Masterclass
workshop smart071

Wanneer?

Zaterdag 9 mei 2020
9:30 - 17:00 uur

Locatie

Virtual Reality Learning Lab
PLNT, Langegracht 70 in Leiden

Prijs

365,- inclusief BTW en een jaarlidmaatschap op de VR Learning HUB
t/m 31 maart: 10% VR-oegevogelkorting!

Als we i.v.m. de crisis rondom COVID-19 moeten uitwijken naar een latere datum waarop je niet beschikbaar bent, krijgt je het betaalde bedrag terug.

Aanmelden met studenten
Werk je als docent bij een pabo, lerarenopleiding of andere relevante opleiding, zoals onderwijskunde? Twee van jouw studenten kunnen gratis met je mee! Zij krijgen ook een HUB-jaarlidmaatschap. Let op: ook deze studenten moeten het aanmeldingsformulier invullen.

vroegevogelkorting

Programma

Gedurende de Innovatiedag kun je de informatiemarkt bezoeken om bijvoorbeeld verschillende VR headsets uit te proberen. Ook kun je workshops volgen om je kennis over specifieke onderwerpen te verdiepen.

09:30 Inloop + markt
10:00 Plenaire opening door Robin de Lange + cases uit de praktijk
11:30 Workshopronde 1
12:30 Lunch + markt
13:30 Workshopronde 2
14:30 Pauze + markt
14:45 Workshopronde 3
15:45 Pauze + markt
16:00 Plenaire afsluiting met gastspreker en Robin de Lange
16:30 Borrel

workshop smart071 demo
roctilburg demo

Workshops

Tijdens de Innovatiedag kun je maximaal drie workshops volgen waarin expertise en praktijkervaringen gedeeld worden. NB: de workshops vinden plaats onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.

Beschrijvingen van de workshops en eventueel vereiste voorkennis maken we binnenkort bekend. Als je je aanmeldt voor de Innovatiedag, of aangeeft interesse te hebben, kun je jouw top vijf van onderstaande workshops vermelden.

Aan de slag met Google Expeditions
Krijg stap-voor-stap uitleg over hoe je Google Expeditions inzet in jouw klas, leer van echte praktijkervaringen en start een zelfgemaakte expeditie.

Augmented Reality in de klas
In deze workshop passeren de – in onze ogen – beste educatieve AR-apps de revue. Ook ontdek je hoe je zelf AR-toepassingen maakt voor het onderwijs.

Bouwen en modelleren in VR
Er is een breed scala aan software beschikbaar om bestaande en zelfgemaakte 3D-modellen te bekijken in AR en VR. Het is zelfs mogelijk om te modelleren in een virtuele omgeving. Ontdek hier welke toepassingen bij jouw onderwijs passen.

De diepte in met CoSpaces Edu Werk je al met CoSpaces Edu? Vind tijdens deze workshop een oplossing voor jouw vraagstuk, laat je inspireren door de praktijkervaringen van andere leerkrachten en profiteer van onze pro tips.

Hardware aanschaffen en implementeren in jouw organisatie Wil je hardware aanschaffen voor het bekijken of maken van VR ervaringen? In deze workshop brengen we samen in kaart wat komt er kijken bij de implementatie en het onderhoud van zulke apparaten in een onderwijsorganisatie.

Innovatietraject of IT-lab starten
De workshop biedt jou helderheid over wat er allemaal komt kijken bij het vormgeven van innovatie. Hoe zet je bijvoorbeeld een FabLab op, en hoe kun je het bekostigen?

Toetsen in Virtual Reality
Hoe krijg je zicht op de voortgang van leerlingen en trainees wanneer ze leren in een virtuele omgeving? De belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van toetsen in VR komen hier aan bod.

Trainen met interactieve 360°-video’s in Warp VR
Wil je zelf aan de slag met 360°-video's en realistische VR-praktijktrainingen maken met Warp VR? Dan zit je bij deze workshop op de juiste plek.

Unity3D met studenten: ervaringen delen
Leer hoe jouw studenten met Unity3D prototypes en interactieve ervaringen kunnen maken voor AR en VR. De belangrijkste do's-and-don'ts komen aan bod.

Rijke virtuele tours in Thinglink
Ga met ons de diepte in en ontdek alle mogelijkheden die Thinglink te bieden heeft voor jou en je leerlingen.

VR in het speciaal onderwijs
Ontdek de specifieke uitdagingen én kansen die VR nu – en in de toekomst – kan bieden voor jouw leerlingen. We besteden vooral aandacht aan cluster 2 t/m 4, aangezien VR nu nog voornamelijk een visueel medium is en dus minder geschikt voor onderwijs in cluster 1.

vr-in-de-klas-workshop-kunstOR-nh0y6cbfx4x4kforunvoojvkcffc4nhv2yeiopq54y
Cospaces - gemaakt door Wilke Geurds_-25
VR-Masterclass
workshop smart071 demo
vroegevogelkorting
workshop smart071
roctilburg demo
20161108_193731
Virtual Reality in de Klas
Cospaces - gemaakt door Wilke Geurds_-25
IMG_6897
11072932_814290115319629_8799750412411852168_n (1)

Meer informatie en inschrijven?

Meer informatie en inschrijven?

Heb je interesse in de Innovatiedag en wil je graag meer informatie? We houden je graag op de hoogte met een speciale nieuwsbrief over de Innovatiedag. Óf schrijf je direct in via deze link.

Andere uitdagingen

Andere uitdagingen

Sluit het programma van de Innovatiedag tóch niet helemaal aan bij de uitdagingen waar jouw organisatie mee te maken heeft? Of wil je na afloop van de Innovatiedag extra begeleiding om jouw idee werkelijkheid te maken? Virtual Reality Learning Lab geeft ook advies op maat.

Een persoonlijk traject kan allerlei vormen aannemen. Zo geeft Robin keynote presentaties tijdens congressen en seminars. Of we organiseren een workshop tijdens een studiedag of bedrijfsuitje. En voor verdieping organiseren we een inhouse Masterclass van meerdere dagen, gecombineerd met een adviesrapport. Heb je interesse in een maattraject voor jullie organisatie? Neem contact op of vraag de brochure aan met een overzicht van al onze diensten.