MASTERCLASS

Digitale skills voor docenten

Ontwikkelingen in de digitale wereld hebben impact op vrijwel elk onderdeel van onze samenleving. Om tot echt waardevolle toepassingen te komen is het belangrijk dat iedereen deelneemt aan de ontwikkeling, ook als je geen primair technische achtergrond hebt.

Ontdek hoe jij je leerlingen kennis kunt laten maken met nieuwe media en technologieën. Inspireer ze om als makers deel te nemen aan het bouwen van de toekomst.

 

Masterclass

Digitale skills voor docenten

Ontwikkelingen in de digitale wereld hebben impact op vrijwel elk onderdeel van onze samenleving. Om tot echt waardevolle toepassingen te komen is het belangrijk dat iedereen deelneemt aan de ontwikkeling, ook als je geen primair technische achtergrond hebt.

Ontdek hoe jij je leerlingen kennis kunt laten maken met nieuwe media en technologieën. Inspireer ze om als makers deel te nemen aan het bouwen van de toekomst.

 

De missie

Ons doel is om leerlingen de digitale vaardigheden voor de toekomst te leren. Dit doen we op twee manieren. We hebben onze eigen pool met invaldocenten die direct leerlingen helpen.

Ook organiseren we deze masterclass, waarin docenten zelf leren werken met o.a. micro:bits, apps ontwerpen en VR & AR. We delen onze ervaringen in het verzorgen van honderden technologielessen.

Hoe ziet deze masterclass eruit?

In de masterclass komen o.a. de volgende media en technologieën aan bod:

Ook besteden we aandacht aan de maatschappelijke impact die deze media en technologieën hebben of kunnen gaan hebben. Door hier ook over na te denken met jouw klas én hen digitale skills te leren, kun je leerlingen een actieve rol geven in het vormen van de toekomst.

20200723_110840

Je krijgt de volgende leermiddelen tot je beschikking:

Overzicht

Voor wie?

• Docenten po, so en vo

Studiemateriaal

Bij deelname krijg je toegang tot de VR Learning HUB, ons online kennisplatform.
Je ontvangt ook een eigen Virtual Reality bril voor je smartphone.

Studielast

Naar schatting ... tot ... uren.

Prijs

€1750,-

MediaMuseum workshop
Cospaces-gemaakt-door-Wilke-Geurds_-6

Leermiddelen

Deze persoonlijke masterclass combineert een scala aan leermiddelen. Je krijgt toegang tot privébegeleiding, online cursussen, evenementen, databases en ons netwerk met alumni en andere experts.

Fysieke 1-op-1 workshop en VR-demo  
We nodigen je graag uit bij ons op kantoor om kennis te maken. Op veilige afstand, met parkeermogelijkheid en gereinigde VR & AR hardware. Om relevante VR/AR hardware en applicaties te proberen en jouw uitdagingen te bespreken. 

Privébegeleiding
Als cursist krijg je privébegeleiding. We (video)bellen of mailen, net wat jij wilt. In het uitgebreide traject bieden we ook de mogelijkheid voor meetings in echt, of in Virtual Reality aan!

Persoonlijke opdracht + feedback
We geven je handvatten bij het uitdenken en formuleren van de innovatie die je bij jouw organisatie voor elkaar wilt boksen. Ook krijg je feedback op je plan.

Online events
We organiseren online events rond allerlei onderwerpen die raken aan deze opleiding. Hoe zet je VR in in het zorgonderwijs, of in het speciaal onderwijs? Welke rol kan VR spelen bij leren op afstand? Hier zie je welke evenementen we in het verleden georganiseerd hebben.

Online cursussen
Op ons online leerplatform, de VR Learning HUB, vind je een reeks multimediale cursussen om jouw skills & kennis op te bouwen. We kijken samen welke cursussen voor jou het meest relevant zijn, maar volg vooral je eigen interesse en ontdek wat er nog meer te leren is!

Online netwerk
We nodigen je uit om samen met (oud-)cursisten en ons team gebruik te maken van ons forum voor vragen en antwoorden, discussies en inspiratie. Als cursist behoud je altijd toegang tot dit forum, want het is waardevol als cursisten hun kennis en ervaringen kunnen blijven uitwisselen.

Database met VR & AR lesmateriaal, tools en inspiratie
Ook krijg je toegang tot onze actuele en gecureerde verzameling met links naar lesmateriaal, onderzoek, inspiratie en VR en AR creatietools. 

VR Learning HUB

Het lesmateriaal van deze masterclass vind je op de VR Learning HUB. Dit is ons kennisplatform en internationale netwerk voor VR enthousiastelingen van over de hele wereld. 

Met de VR Learning HUB kun je online leren, ontdekken, overleggen en discussiëren over talrijke aspecten van Virtual Reality in het onderwijs. Tijdens online evenementen kun je deze kennis verdiepen, andere enthousiastelingen ontmoeten en je nog meer laten inspireren. Een krachtige combinatie!

De VR Learning HUB is de bundeling van kennis die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd over de toepassingen van Virtual & Augmented Reality voor onderwijs en training. In ons onderzoek, tijdens de collegereeksen die we verzorgen bij de Universiteit Leiden. En tijdens onze workshops, masterclasses en lezingen voor onderwijsprofessionals. 

Inschrijven

Je kunt je direct inschrijven voor deze masterclass en evt. aangeven wanneer je de kennismakingsworkshop, inclusief VR-demo, wilt boeken. 

Twijfel je nog of deze masterclass past bij jou? Neem vooral contact op. 

Of maak een gratis account op de VR Learning HUB, waarmee je alvast een deel van het platform kunt ontdekken.

Wat anderen zeggen:

"Het was een zeer inspirerende masterclass. Ik heb een goed overzicht gekregen van de mogelijkheden van VR en AR in het onderwijs en er was ruimte genoeg om aan de slag te gaan met eigen ideeën en projecten."
Sonia Palha
PostDoc @ Universiteit van Amsterdam
"Leerzame masterclass met ervaren trainer waarbij het eindniveau niet vaststaat omdat de ontwikkeling doorgaat."
Bert Hulsbergen
Docent@ Aventus MBO

CPION

Het Virtual Reality Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs en is augustus 2017 voor het eerst geauditeerd op basis van de CRKBO kwaliteitsnormen opgesteld door het CPION.