Diensten

Het VR Learning Lab is een kennisorganisatie. Samen met leerlingen, studenten en professionals verkennen we de mogelijkheden van Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence en andere nieuwe digitale technologie.

We doen onafhankelijk onderzoek, ontwikkelen (XR) software en maken interactieve installaties voor allerlei events. Onze techdocenten maken tienduizenden leerlingen digitaal geletterd tijdens onze techlessen en DigiDagen. En we delen onze ervaringen tijdens trainingen voor professionals uit het onderwijs (po tot universiteit) en andere organisaties.

Onderwijs voor leerlingen & studenten

We verzorgen uitdagend onderwijs voor leerlingen vanaf groep 4 tot studenten aan de universiteit. We maken gebruik van Virtual Reality als leermiddel, maar dagen vooral studenten uit om zelf te werken met nieuwe technologie en de makers van de toekomst te worden.

cospaces competition2

DigiDagen voor het basisonderwijs

Juf of meester ziek? Bel nu en morgen geeft één van onze techdocenten op jullie bassischool een gave DigiDag waar leerlingen hun eigen VR game programmeren!

20230720_100829

Workshops voor po/vo/mbo/hbo/wo

We bieden losse workshops, projectdagen of gastcolleges voor alle onderwijsniveaus.
Over VR, AR, AI, robots, apps ontwerpen en programmeren!

Cospaces - gemaakt door Wilke Geurds_-19 1foto

Duurzame inzet techdocenten

Door onze techdocenten voor langere tijd te koppelen aan een school of schoolbestuur, helpen we scholen hun formatie rond te krijgen én voorop te lopen in de leerdoelen rond Digitale Geletterdheid.

EN: for higher education students

Robin teaches the Honours Class ‘Our future with Augmented Reality‘ at Leiden University. Read more about this research course and the courses he has previously taught.

We also help individual students who want to do research in AR & VR. We offer paid internships and more informal guidance for students. Contact us if you’re interested!

Training voor professionals

Tijdens onze Masterclasses en fysieke trainingsdagen hebben we de tijd om de diepte in te gaan.

Evenement met open inschrijving
Datum
Tijd
Locatie
7 februari 2024
09:30 - 16:30
PLNT Leiden

We vinden de combinatie van meerdere workshops op een dag waardevol en gaan meer Innovatiedagen plannen. Wat voor workshops zie jij graag? Laat het vooral weten!

Innovatiedag AR, VR en AI

7 februari 2024

Leer jouw leerlingen of studenten hoe ze Augmented Reality tours maken. Of bouw samen een VR Escape room. Programmeer robots in een slimme stad of leer juist hoe ze goed AI kunnen inzetten bij hun ontwerp.

Deze Innovatiedag is zeer geschikt voor docenten MVI, T&T, O&O, Informatica, informatietechnologie, beeldende vorming en mediavormgeving.

Via bijscholingvmbo.nl krijgen docenten tot 50% vergoed vanuit de overheid.

vr masterclass resized

Masterclass: VR & AR in het onderwijs

Wil je aan de slag met Virtual Reality & Augmented Reality in jouw onderwijs en trainingen?

Meer dan 200 professionals uit het onderwijs en L&D gingen je voor in deze masterclass (open inschrijving), waarin je gedegen basiskennis en -vaardigheden opdoet. We helpen je een eigen innovatie te ontwerpen en te realiseren.

escape room bootcamp2

Bootcamps AR, AI, Robots & VR

Hou je van maakonderwijs en wil je je verder ontwikkelen als docent? We bieden praktische bootcamps aan rond CoSpaces Edu, 360 camera's, micro:bit, AI en Augmented Reality.

Via bijscholingvmbo.nl krijgen docenten tot 50% vergoed vanuit de overheid. Beschikbaar via open inschrijving en als inhouse bootcamp.

ver binnen resized

Psychotische wereld in VR

Tijdens deze bijzondere VR workshop voor zorgprofessionals ervaar en evalueer je de beangstigende denkbeelden en visuele hallucinaties van Ton samen met jouw collega's.

Een indrukwekkende Virtual Reality ervaring begeleid door auteur Karin Anema en het team van het VR Learning Lab.

Gave invulling voor jullie evenement

Op zoek naar een invulling voor een studiedag, bedrijfsuitje of symposium? We hebben een breed aanbod aan inspirerende activiteiten.

ai-photobooth-banner-3

AI Photobooth

Met dit bijzondere 'fotohokje' willen we je de vreemde mogelijkheden van generatieve AI laten ervaren. Ga ook op de foto en ontdek wat er gebeurt.

AI-museum-MakerFaire

Infinite AI Gallery

Wanneer je door deze 3D-wereld loopt, worden in realtime nieuwe delen van het museum gegenereerd, waardoor je het eindeloos kunt verkennen.

performance screenshot

Future Arcade

Geen workshop, maar een interactief pop-up techmuseum op jullie event!

Onze beste interactieve installaties, games en leerervaringen die je laten nadenken over de toekomst van de digitale wereld.

robin lezing

Lezingen

Robin geeft keynote presentaties, vaak over de toekomst van de digitale wereld en wat dit betekent voor het onderwijs. We combineren dit met live VR/AR demonstraties!

Kopie van 20220524_122556

VR & AR workshops

Ons workshopaanbod is flexibel: we bedenken samen wat het beste bij jullie past: de diepte in, veel uitproberen of iets maken. Ook bieden we langere reeksen.

Ontwikkeling in opdracht

We ontwikkelen 3D, VR & AR projecten in opdracht. Neem vooral eens contact op als je een interessante uitdaging voor ons team hebt!

AI generated beach world NOLAI

VR & AI voor taal

We zijn ontwikkelpartner van het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI).

We werken aan een project waar we VR & AI inzetten om kinderen met een taalachterstand woorden te leren in rijke contexten

20230614_163904

Limescoop Brittenburg

Samen met 100%FAT werkten we aan deze verrekijker. Je kijkt terug naar een tijd waarin de Romeinen nog rondliepen in Nederland.
De 'Limescoop' staat aan het einde van de Limes, bij de kust in Katwijk. Gratis en toegankelijk voor iedereen.

plaatje-mediamasters-2021-vr-learning-lab-langer

AR(e) you Ready?

Voor MediaMasters maakten we een speculatieve game over een toekomst waarin we allemaal slimme Augmented Reality brillen dragen. Vol spannende ethische vragen, gespeeld door tienduizenden kinderen!

Onderzoek

Als kennisorganisatie in onderzoek en ontwikkeling een essentieel deel van onze organisatie. We draaien eigen onderzoeksprogramma’s en ontwikkelen hiervoor prototypes.

robin vr onderzoek

Learning through Virtual Reality

Hoe kan Virtual Reality ons helpen om op nieuwe manieren te leren? Wat is de didactische waarde van deze technieken en hoe gebruik je die in de onderwijspraktijk?

Dat is het onderwerp van ons doorgaande onderzoeksprogramma en de eerdere Honours Classes die Robin verzorgde voor Universiteit Leiden.

fantasy_landscape_a_scifi_world_made_out_of_brocco

Ontwerpen met AI

Artificial Intelligence (AI) heeft gezorgd voor een golf aan nieuwe tools voor het maken van tekst, afbeeldingen, video’s, 3D-objecten en virtuele werelden. Ingrijpende ontwikkelingen voor de makers van de toekomst.

Via ontwerponderzoek verkennen we de mogelijkheden van deze nieuwe tools. Hoe gebruik je AI zinvol in het ontwerpproces? En hoe nemen we leerlingen en studenten op een verantwoorde wijze mee in deze ontwikkelingen?

Men playing virtual reality with hololens

Onze toekomst met Augmented Reality

Hoe gaat AR onze wereld veranderen? Kunnen we realiteit nog van fictie onderscheiden? Welke privacykwesties doen zich voor? Welke impact heeft het op onze openbare ruimte? En wat betekent het om slim te zijn in een wereld waarin AR-headsets ons helpen bij onze dagelijkse activiteiten?

In dit onderzoek volgen we methoden van speculatief ontwerp om mogelijke toekomsten te visualiseren.

Online leeromgevingen

We bieden twee online leeromgevingen. Voor onze eigen techdocenten en leerlingen is er VR Learning Lab Makers. En voor (internatione) onderwijsmakers die alles willen weten over de inzet van VR voor het onderwijs hebben we de VR Learning HUB.

Beide platforms vinden hun oorsprong in de tijd van de coronapandemie en werden toen actiever bijgehouden.

online-lessen-makers

Makers

Voor jongeren bieden we een gratis community met lesmateriaal. Dit is ook de plek waar onze techdocenten alles leren over onze leerlijn Digitale Geletterdheid. Én hier vind je ook onze MediaMissies voor de Week van de Mediawijsheid van de afgelopen jaren.

0-1

VR Learning HUB

Dit is ons online platform voor alle docenten en onderwijsmakers die alles willen weten over Virtual Reality in het onderwijs. Deelnemers aan onze trainingen krijgen toegang. Hier volg je online cursussen die je helpen om deze technologie verstandig in te zetten.

Onze klanten