AI Photobooth​

Een spannende toevoeging voor jullie event

‘Photobooths’ zijn voor het vastleggen van vrolijke momenten. Met vrienden en familie. En, om een of andere reden, met hoedjes en nepsnorren op stokken.

Onze AI Photobooth begint vergelijkbaar, maar dan gebeuren er onverwachte dingen. Je bent plotseling ergens anders. Of iemand anders. En wat is er met je groep gebeurd?

Met deze installatie willen we je de vreemde mogelijkheden van generatieve AI laten ervaren. En door je meer controle en inzicht te geven in het proces, hopen we ook dat je de modellen erachter íets beter leert begrijpen.

AI Technologie

We ontwikkelen de AI Photobooth volledig zelf, in de zomer van 2023 ronden we de eerste versie af.

Voor het genereren van de afbeeldingen werken we met StableDiffusion en Controlnet. Hiermee kunnen we foto’s laten generen op basis van de foto die de gebruiker maakt. En we kunnen zo goed laten zien wat er achter de schermen eigenlijk allemaal gebeurt.

Het beter begrijpelijk maken van AI technologie is een kerndoel van deze installatie.

Hardware & installatie

We maken een Photobooth die makkelijk te vervoeren is, zodat we makkelijk runnen reizen naar events door het hele land.

Tegelijkertijd willen we dat de installatie opvalt en de aandacht van de gebruikers goed vasthoudt. De ervaring wordt makkelijk genoeg zodat vrijwel iedereen het kan bedienen.

We zijn nu nog in de schetsfase, binnenkort start het bouwen!

Nacht van Ontdekkingen

De premiere voor deze installatie is tijdens de Nacht van Ontdekkingen, op 16 september 2023 in Leiden.

Hier staan we ook met de Infinite AI Gallery.

Begeleiding & organisatie

De AI Photobooth wordt begeleid door onze techdocenten en evenementbegeleiders die technisch ervaren zijn, bezoekers enthousiasmeren en het gesprek over AI starten.

De planning en organisatie van deze installatie verloopt via het kernteam van het VR Learning Lab.

Boek nu de AI Photobooth

Heb je interesse in deze installatie? Als aandachtstrekker ijdens een congres, cultureel festival of ander event. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

Wil je het combineren met een workshop, of misschien willen jullie de installatie langer ergens plaatsen? Neem vooral even contact op.

Future Arcade

Wil je de AI Photobooth uitbreiden tot een pop-up technologiemuseum vol met installaties over de toekomst?